Hirdetés
. Hirdetés

Átalakul a 4iG csoport kulcsvállalatainak irányítása

|

A változások egyaránt érintik a cégcsoport, valamint a távközlési kereskedelmi és infrastruktúra vállalatok irányítását is.

Hirdetés

A 4iG Csoport 2023 novemberében jelentette be transzformációs programját, amelynek alapja a nemzetközi telekommunikációs piacon alkalmazott strukturális szeparáció, amellyel a 4iG távközlési vállalatait üzleti-kereskedelmi, valamint infrastruktúra vállalatokká alakítja, majd a szétválasztott funkcióknak megfelelően integrálja azok működését. A cégcsoport igazgatósága a program következő szakaszába érve megkezdte az új struktúrában működő vállalatok felsővezetésének kialakítását is.

A transzformációs folyamatok lezárásáig a csoport távközlési vállalataiból, azaz a DIGI-ből, az Invitechből, az Antenna Hungáriából, valamint a Vodafone-ból ideiglenesen létrehozott hazai távközlési kereskedelmi vállalatokat Bányai Tamás, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója irányítja. Így a folyamatban lévő társasági szétválások jogi feltételeinek teljesülésével Bányai Tamás veszi át ezen kereskedelmi vállalatok vezérigazgatói feladatait a korábbi vezetőktől. A szeparáció következő fázisában, a kereskedelmi vállalatok a ONE márkanév alatt egyesülnek, az így létrejövő új távközlési nagyvállalat vezérigazgatója Bányai Tamás lesz. Bányai 2023-ban csatlakozott a 4iG Csoporthoz, tavaly szeptember óta a Vodafone Magyarország vezérigazgatója. Pályafutását 1999-ben, a Vodafone Magyarországnál kezdte, ahol vezetőként a kereskedelmi területen dolgozott, majd 2014-ben a Vodafone Málta lakossági üzletágának igazgatója lett. A társaság értékesítését követően létrejövő Epic Malta távközlési vállalat vezérigazgatójaként dolgozott egészen tavalyi hazatéréséig.

Hirdetés

A transzformációs folyamatok lezárásáig a csoport távközlési vállalataiból kiváló infrastruktúra vállalatok menedzsmentje is átalakul. A folyamatban lévő társasági szétválások jogi feltételeinek teljesülésével ezen vállalatok igazgatósági elnöke Kis Albert, a 4iG Csoport nagykereskedelmi és infrastruktúra vezetője lesz. A társaságokat vezérigazgatóként pedig Papp-Gerlei Gyöngyvér irányítja a jövőben. Feladata a társaságok összehangolt működésének biztosítása lesz az integrációs folyamatban, felkészítve az infrastruktúra cégeket a jövő évtől megvalósuló integrált működésre.

Papp-Gerlei Gyöngyvér több mint 20 éves értékesítési és menedzsment tapasztalattal rendelkezik. 2024 február óta az Antenna Hungária Zrt. vezérigazgatója, ezt megelőzően a társaság vezérigazgató-helyettese és kereskedelmi igazgatója volt. Fontos szerepet töltött be DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft.-nél, ahol megbízott ügyvezető igazgatóként dolgozott. Pályafutása során 15 évet töltött az Invitel Távközlési Zrt.-nél, illetve jogelőd cégeinél, továbbá dolgozott a Canon Hungária Kft.-nél, ahol a magyarországi értékesítési csapatot vezette.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.