Hirdetés
. Hirdetés

Az értekezletek adatai hozzásegítik a cégeket a dolgozók megtartásához

|

Egy tanulmány szerint azok a munkavállalók, akik később elhagyják a vállalatukat, 22 százalékkal kisebb valószínűséggel vettek részt bármilyen megbeszéléseken.

Hirdetés

A Vyopta munkaterületi együttműködést fejlesztő cég vállalati értekezletkultúrát célzó elemzéseiből kiderült, hogy összefüggés van az alkalmazottak megtartása és az értekezletek látogatottsága között.

A jelentés szerint azok az alkalmazottak, akik később elhagyják a vállalatukat, 46 százalékkal kevesebb személyes megbeszélésen vettek részt, mint a nem távozó társaik. A Vyopta kutatását 10 különböző vállalati szervezet 48 millió virtuális megbeszélésének anonimizált metaadataira alapozta.

A tanulmány szerint azok a munkavállalók, akik később elhagyják a vállalatukat, 22 százalékkal kisebb valószínűséggel vettek részt bármilyen megbeszéléseken. A számok nem mutatnak ok-okozati összefüggést az értekezleteken való részvétel és a megtartás között, de az összefüggés a vállalati szintű értekezletkultúrában végbemenő szélesebb körű változásokra utal.

Hirdetés

Egy korábbi, december 7-én közzétett Vyopta-jelentés egyértelmű elmozdulást mutatott a kisebb vállalati értekezletek felé. Az értekezletek átlagos résztvevőinek száma idén a felére csökkent, a 2020-as 20-ról 10 főre.

"Ezek az adatok különösen a vezetők számára lehetnek hasznosak, hogy valóban megértsék a közvetlen jelentéseikkel folytatott négyszemközti megbeszélések fontosságát, és ösztönözzék a kollégákkal való négyszemközti megbeszéléseket is" - mondta Mike Tolliver, a Vyopta termékmenedzsment igazgatója.

A gyakoribb, rövidebb szervezeti érintkezési pontok hátránya a munkavállalók időbeosztásának széttöredezése, mondta Tolliver. Ez azt eredményezi, hogy kevesebb, töredezettebb időblokkot szánnak a mélyreható munkára. Az egyik stratégia, amelyet a vezetők bevethetnek a munkanap problémáinak megoldására, az, hogy átgondoltabbak legyenek a megbeszélések ütemezésével kapcsolatban. A kijelölt értekezletmentes napok potenciális megoldást jelentenek.

"Az ilyen típusú irányelvek nem csökkentik a megbeszélések számát, de bizonyos időpontokba tömörítik őket, amelyek inkább az együttműködésre vannak szánva. Ezáltal nyitva maradnak más időpontok, amelyek inkább a fókuszált munkára irányulnak" - mondta Tolliver.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.