Hirdetés
. Hirdetés

Green Fox Academy: Szakemberképzésből versenyelőny

|

A szakemberhiány az IT szektor egyik legnagyobb kihívása, a tehetségek felkutatása és megtartása is kulcsfontosságú. Erre ad hatékony megoldást a corporate bootcamp.

Hirdetés

Az IT fejlesztések száma elképesztő ütemben nő, ezzel együtt pedig folyamatosan emelkedik a programozók iránti igény. A szakemberek iránti verseny már most is hatalmas, tétje pedig végső soron a vállalat fejlődése és jövője lehet. Így azok a cégek, akik nem csak a munkaerőpiaci kínálatra támaszkodnak, de egy lépéssel előrébb járnak, komoly versenyelőnyhöz juthatnak.

A corporate bootcamp kifejezetten a cég igényei és elvárásai alapján kidolgozott képzés, ami akár azonnal projektre állítható szakembereket biztosít.

A vállalatok ez esetben közvetlenül a szakemberek képzésének fázisába csatlakozhatnak be, és építhetnek saját talent poolt.

A technológiai tudás átadása mellett a vállalati partnerek a képzés több pontján is kapcsolódhatnak a hallgatókhoz, ami mindkét fél számára kézzel fogható előnyöket hordoz. A vállalatok hatékonyan építhetik munkáltatói márkájukat közvetlenül elérve a potenciális munkavállalókat, miközben komplexebb képet kaphatnak a jelentkezőkről, akik a képzésnek köszönhetően jellemzően gyorsan integrálódnak a szervezetbe.

Mikor éri meg saját corporate bootcampet indítani?

A vállalati képzések a speciális igényekre jelentenek hatékony megoldást, illetve gyorsan és költséghatékonyan bővíthető általuk a fejlesztőcsapat.

Például, ha egy kevésbé elterjedt technológiában, illetve szűkebb szakterületen jártas programozókra van szükség, vagy ha egyszerre nagyobb létszámú junior felvételét tervezi a cég.

A Green Fox Academy 2016 óta foglalkozik corporate bootcampek szervezésével és megvalósításával. "Olyan valós tapasztalattal és nemzetközileg validált know-how-val rendelkezünk, amelyekkel valóban egyedi igények szerint kialakított, hatékony megoldással támogatjuk a vállalatokat függetlenül attól, hogy a digitális átállás melyik szakaszában vannak" - emelte ki Fachs Anita, a Green Fox Academy vállalati szolgáltatásokért felelős cégvezetője.

Vállalatspecifikus tudás, projektmunkára felkészült szakemberek

A vállalatra szabott képzések nemcsak új programként kaphatnak főszerepet a szakemberek keresésében, de ötvözhetőek már életre hívott vállalati programokkal is. Ez történt a Lufthansa Systems Hungária esetében. A vállalat célja az volt, hogy a hatékonyság növelésével és a gyakorlatorientált látásmód beépítésével eredményesebbé tegye programját.

A cég meglévő képzésének tanulmányozását követően a Green Fox átdolgozta a program szakmai képzésének anyagát. Pontosan egyeztették a vállalati célokat: milyen területre mennyi fejlesztőre van szükség, valamint, hogy milyen elvárásokat támaszt a Lufthansa Systems Hungária a végzett hallgatókkal szemben. A HR igények véglegesítését követően a Green Fox és a Lufthansa Systems Hungária közösen dolgozta ki a projektet és a megvalósítási tervet.A szakmai képzés mellett a vállalat programjának része olyan soft-skill készségek fejlesztése is, amelyekre a résztvevőknek a személyes fejlődésükhöz és a sikeres munkavégzéshez szükségük lehet.

Az oktatás egy demó projekt kidolgozásán keresztül, tapasztalati úton, agilis szemlélettel zajlik. A feladatot a Lufthansa Systems Hungária biztosítja, így a program résztvevői valós helyzeteken keresztül tanulnak, a vállalat pedig friss megoldásokkal találkozik, amelyeket több esetben saját szolgáltatásaiba is beépített.

Azok a vállalatok, akik nemzetközi szinten gondolkoznak az IT munkaerő allokálásában és fejlesztésében, nemzetközi corporate bootcamp indításával növelhetik versenyképességüket.

Ezáltal olyan regionális talent poolt építhetnek fel, ami lehetőséget ad egyszerre több új munkatárs felvételére.

A corporate bootcampről kikerülő junior programozók:

  • Vállalatspecifikus ismeretekkel rendelkeznek
  • Jellemzően gyorsan integrálódnak a szervezetbe
  • Szoros kapcsolatot alakítottak ki egymással, bizonyítottan képesek aktív csapatmunkára
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.