Hirdetés
. Hirdetés

Lemondott Király István, az Antenna Hungária vezérigazgatója és távozik a 4iG csoporttól is

|

Van az úgy az életben, hogy a tulajdonos és a menedzsment véleménye eltér...

Hirdetés

Mint ahogyan arról korábban a Computerworld.hu már beszámolt, a 4iG távközlési portfóliójának és az Antenna Hungária egyesítésével idén áprilisban lezárult az a transzformációs folyamat, amelynek eredményeként a 4iG Nyrt. informatikai rendszerintegrátor vállalatból nemzetközi infokommunikációs vállalatcsoporttá alakult.

Ekkor jelentették be, hogy a 4iG igazgatósága távközlési portfóliójának irányítását Király Istvánra bízza, akit a hazai távközlési piac egyik legnagyobb vezetői tapasztalattal és mély iparági szakismerettel rendelkező menedzserének tituláltak. Ezt követően az üzletág elsőszámú vezetőjeként július 1-től vezérigazgatói feladatokkal bízták meg, aki az üzleti folyamatok összehangolásáért, a működési szinergiák kihasználása által a csoport eredményességének javításáért, illetve a távközlési vállalatok közös fejlődési és üzleti stratégiájának meghatározásáért felelt.

A szakember bejelentése alapján úgy tűnik, hogy nem sikerült a közös munka. Mint írta:

A hír, amit ma olvashattatok, igaz: 2022. december 1-től megválok az Antenna Hungária vezérigazgatói székétől és 2023. március 1-től elhagyom a 4iG csoportot. Van az úgy az életben, hogy a tulajdonos és a menedzsment véleménye eltér...

A 4iG vállalatcsoport telekommunikációs divíziójának irányítását így december 1-jétől Blénessy László, a 4iG Nyrt. igazgatóságának tagja, a területért korábban is felelős üzleti általános vezérigazgató-helyettes veszi át.

A szakember 1993-ban szerzett műszaki informatikus diplomát a Pécsi Tudományegyetemen. 1997-ben csatlakozott a Daten-Kontor Kft.-hez, a mai T-Systems Magyarország egyik elődcégéhez, ahol több vezető pozíció betöltését követően ügyvezető igazgató és tulajdonostárs. A Daten-Kontor 2011-ben a Magyar Telekom csoport leányvállalata lett, ahol ügyvezetőként irányította a céget. A következő években az IQSYS Zrt. nagyvállalati alkalmazás-fejlesztési ágazatát és a Daten-Kontort együttesen irányította. 2018-tól az INNObyte Zrt. vezérigazgatói tanácsadói pozíciójában dolgozott. 2020-tól többségi részesedést szerzett a vállalatban és a kereskedelmi, gyártási folyamatok irányításáért, valamint a stratégia, innováció és üzletfejlesztés területekért is felelt. 2020-ban az INNObyte Zrt. többségi részvénycsomagját a 4iG vásárolta meg, amelyet követően a tőkepiaci társaság igazgatósági tagjává választották.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.