Hirdetés
. Hirdetés

Még lehet jelentkezni a Neumann Társaság idén jubiláló informatikai tehetségkutató versenyére

|

Huszadik alkalommal rendezik meg a kétnapos Neumann János Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Versenyt Szekszárdon. A nevezési határidő 2024. február 26., a szakmai zsűri által kiválasztott nyertesek értékes díjakat, informatikai termékeket nyerhetnek.

Hirdetés

A Szekszárdi I. Béla Gimnázium és a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) immár a huszadik alkalommal rendezi meg a Neumann Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Versenyt a versenyalapító, Kovács Győző szellemében. Az általános iskolások és középiskolások részére meghirdetett, nemzetközi rangú tehetségkutató verseny jogelődjével, a Garay Versennyel együtt idén már negyvenéves.

A DXC Technology támogatásával megvalósuló diákverseny célja, hogy az informatikát szerető diákok számára lehetőséget biztosítson tehetségük és kreativitásuk kibontakoztatására, a pályamunkák elkészítésén keresztül.

A Neumann Verseny kivételes eleme a Neumann Társaság tehetséggondozási rendszerének, mivel a startupperekre jellemző képességeket értékeli: az önállóságot, az új ötleteket és az előadói, marketinges készségeket. Ez a hazai informatikai tehetségkutatás egyik legfontosabb lehetősége, amelyre minden évben érkeznek versenyzők Erdélyből és a Vajdaságból, ideértve a szerb anyanyelvű diákokat is.

Hirdetés

A kétfordulós programtermék versenyre 2024. február 26-ig, az esemény weboldalán keresztül lehet jelentkezni. A megmérettetésen bárki részt vehet, aki a döntő induló napjáig, azaz 2024. március 21-ig a 20. életévét még nem töltötte be. Egy pályázatot több versenyző közösen is készíthet.

Az alábbi kategóriákban lehet nevezni:

  • Alkalmazói programok (oktatóprogramok, WEB alkalmazások, egyéb, valamely felhasználói probléma megoldására készített alkalmazás)
  • Játékprogramok (a versenyzők saját maguk által készített játékprogramjaikkal versenyezhetnek)
  • Megépített (digitális) automata berendezés (hardver) és vezérlése (szoftver)
  • Számítógépes grafika (kép, portré, karikatúra stb.)
  • Animáció (számítógéppel előállított animáció)
  • Számítógéppel támogatott tervezés (CAD programokkal megszerkesztett tárgyak, objektumok stb.)

A pályázat értékelésénél fontos szempont a program helyessége, alkalmazói programok esetén az emberközeliség, a multimédia, valamint az internetes programoknál a tartalom mellett a látvány. Az első fordulóban a beérkezett pályázatokat a rendezők nyilvánosan előzsűrizik, a magyarországi előzsűri tagjait iskolákból felkért, független informatikatanárok, szakemberek alkotják. Az előzsűri 2024. március 4-ig küld értesítést azoknak a versenyzőknek, akik a külhoni döntőkből bekerült versenyzőkkel kiegészülve a döntőbe kerülnek.

A döntő 2024. március 21-22. között a Szekszárdi I. Béla Gimnáziumban kerül megrendezésre, amely során a pályázóknak a rendező szállást is biztosít. A pályázók a döntőn mutatják be személyesen pályamunkáikat a zsűrinek és a közönségnek egy maximum 10 perces előadás keretében. A döntőbe került tanulók oklevelet, valamint a dobogósok a verseny támogatói által felajánlott értékes díjakat, például informatikai termékeket (hardver és szoftver) kapnak.

Az érdeklődők a részletes versenyfelhívást és a versenyszabályzatot a Neumann Társaság oldalán keresztül tölthetik le. A Neumann Társaság az időpontok változtatási jogát fenntartja!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.