Hirdetés
. Hirdetés

VISZ: keressük az év digitalizációs iskolai tanári csapatát

|

A szakmai díjjal a közvetlen oktatási munkában oroszlánrészt vállaló, munkájukban a digitális oktatás bevezetését, a digitális transzformációt, az informatika mindent átszövő hatását felhasználó tanári közösséget szeretnék elismerni.

Hirdetés

Pályázatot hirdetett a Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ) a magyarországi működésre bejegyzett, érvényes működési engedéllyel rendelkező alapfokú és középfokú oktatási intézmények részére, amelyekben a rendszeresített képzés főállásban oktató tanárok közreműködésével valósul meg. A díj átadására - ünnepélyes keretek között - decemberben, a VISZ éves záróünnepségén kerül majd sor.

A pályázat kiírását, a beérkezett anyagok értékelését és a díj odaítélésére vonatkozó előterjesztést a VISZ szakértőkből és szakújságírókból álló bizottsága segítségével készíti el. A döntést - ennek figyelembevételével - a VISZ elnöksége hozza meg. A VISZ "Az év digitalizációs iskolai tanári csapata" szakmai díjjal a közvetlen oktatási munkában oroszlánrészt vállaló, munkájukban a digitális oktatás bevezetését, a digitális transzformációt, az informatika mindent átszövő hatását felhasználó tanári közösség erkölcsi-anyagi elismerésének emeléséhez szeretne hozzájárulni.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2022. november 15.

A zsűri a következő szempontok szerint fogja értékelni az alapfokú és középfokú oktatási intézmények pályázatban megjelölt csapatainak munkáját:
• Mutassa be az iskolája jelenlegi helyzetét, s hogy milyen az informatikai eszközellátottsága, digitális oktatási képessége?
• Amennyiben az Önök csapata lenne a díjazott, akkor milyen digitális fejlesztésekre, eszközökre fordítanák az elnyert összeget?
• Ezek a fejlesztések illetve eszközök mennyiben segítenék elő az energiatakarékosságot?

A zsűri két körben választja ki a díjazottat. Először egyéni javaslatok alapján kialakítja a díjra esélyes iskolák egy szűkített körét, és behívja őket meghallgatásra. A beérkezett pályamunkák alapján a zsűri kiválasztja a személyes meghallgatásra is érdemes jelölteket, és kiválasztja a díjra legérdemesebb iskolát.

A díjat - a hatályos jogszabályok figyelembevételével - a nyertes pályázatot benyújtó intézmény által megnevezett legalább közhasznúnak minősített alapítványnak utalja át a VISZ, amely gondoskodik a díjazott csapat által elkészített pályaműért járó szakmai díj folyósításáról. A díjátadásra ünnepélyes keretek között, a szaksajtó képviselőinek jelenlétében kerül sor a VISZ decemberi évzáró rendezvényén, amelyen a legjobbnak ítélt csapat számára rövid bemutatkozási lehetőséget biztosítanak.

A PÁLYÁZÁS MÓDJA
• Iskolánként, a tagintézményeket is beleértve, egy pályázatot lehet beadni.
• A leadott pályázat formátuma Adobe Acrobat pdf (másolásvédelem nélkül)
• A jelzett határidőig elküldeni erre a címre: palyazat@mvisz.hu, adminisztracio@mvisz.hu

A ZSŰRI TAGJAI:
- FRITSCH RÓBERT, a VISZ elnöke
- ERDŐSNÉ DR. NÉMETH ÁGNES, NJSZT
- DERVENKÁR ISTVÁN, Bitport.hu főszerkesztője
- GAZDAG FERENC, MVM, VISZ elnökségi tagja
- KERÉKFY PÁL, Tiszteletbeli VISZ tag
- MESTER SÁNDOR, IT BUSINESS, ITexec business unit director
- NAGYNÉ AGÁRDI GYÖRGYI, Allianz Biztosító CIO-ja, a VISZ elnökségi tagja
- CSERNÁK GERGŐ, Szabó Szabolcs Alapítvány
- LOCSMÁNDI ALAJOS, a MOZGÁSJAVÍTÓ EGYMI intézményvezetője, a VISZ 2021 pályázatának nyertese

ÉRTÉKELÉSI MÓD:
A VISZ szakmai zsűrit kér fel a pályázatok értékelésre. A zsűri minden tagja áttanulmányozza az intézménytől beérkező pályázatokat és azokat az előbbiekben megadott szempontrendszer szerint értékeli. A legjobbnak ítélt pályázatok jelöltjeit a zsűri szóban is meghallgatja, majd sorrendet állít fel közöttük.

A PÁLYÁZAT ÜTEMEZÉSE:
A pályázatok benyújtásának határideje: 2022. november 15.
A zsűri rövid listájának összeállítási határideje: 2022. november 23.
A zsűri meghallgatja a legjobb pályázókat: 2022. december 2-án, Budapesten, egy később megadott helyszínen vagy online

A pályázat eredményének kihirdetése és ünnepélyes díjátadó: 2022. december 9. délután
Scientific Games Kft. (1011 Budapest, Fő u. 14-18.)

FORMAI KÖVETELMÉNYEK:
A pályázati anyag maximum 6 slide-ot tartalmazhat, ahol az iskola bemutatásán felül a pályázati szempontokat kell egy-egy slide-ban összefoglalni - ennek a feltételnek a betartása szintén a pályázat értékelésének részét képezi.
Az iskola bemutatásánál az alábbi információknak kell szerepelnie:
• Pályázók neve, beosztása
• Foglalkoztató intézmény neve, címe, e-mail és honlap címe
• E mellett az iskola készíthet az iskoláról, illetve a digitális módszerek bemutatásáról egy maximum 5 perces videót, amelyet a pályázati anyag mellett opcionálisan benyújthat.
• A pályázó tudomásul veszi, hogy a pályázatra történő jelentkezés feltétele az adatkezelési tájékoztató tudomásul vétele és hozzájárulás adása az adatai kezeléséhez (Hozzájárulási nyilatkozat kitöltése). Ellenkező esetben a VISZ nem tudja a pályázati anyagot befogadni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.