. Hirdetés

A KFT együttes dobosa az Indiegogo.com-on kampányol

|

Márton András már 1984-ben számítógépes programsorokat csempészett egy KFT album borítójára.

Hirdetés

A Computerworld-konferenciák népszerű előadója indította el az első magyar művészdomaint, 1996-ban megszervezte az első nagyszabású hazai online koncertközvetítést (a PC World is támogatta e projektet). Most pedig - nem kis meglepetésre - elkészíti első szólóalbumát.


Az 1981-es Táncdalfesztivál óta ismerjük, számtalan alkalommal láthattuk színpadon, mégis, igazi meglepetés, hogy szólóalbummal rukkol elő Márton András. A zenész ugyanis szuperelfogalt, és nem kizárólag művészeti területen: hosszú évek óta ő szervezi a folyamatosan koncertező KFT zenekar mindennapjait, első stúdiótechnikai találmánya, a számítógépes súgórendszer után most egy színpadtechnikai újításon dolgozik, és mindeközben egy napilap stílusú történelemkönyvet is megjelentetett.

Márton András, a KFT együttes dobosa keveset alszik mostanában, nagy munkában van

A nagylemezt beharangozó kislemezdal, a Csak alszom néhány hete nyerte el végleges formáját a legendás Abbey Road stúdióban, és egy fura állapotról szól: "Arról a helyzetről, amikor az ember nincs jelen a saját életében, s egyszercsak azon kapja magát, hogy átaludta az élete kis vagy nagy részét" - mondja András. A klipet a Magyar Klipszemle zsűrije több mint 650 nevező közül az elmúlt két év 5 legjobb rendezése közé sorolta.

A teljes, Szívgárda című album december 7-én érkezik online és CD formátumban, de a közönség már most bekapcsolódhat a felfedezésébe. Az Indiegogo közösségi finanszírozási oldalon https://www.indiegogo.com/projects/szivgarda-marton-andras-elso-szoloalbuma ugyanis olyan érdekességek közül csemegézhetnek az érdeklődők és a KFT-rajongók, mint egy különleges illatvacsora Márton Andrással, vagy a dedikált dalszöveg-kézirat. Az Indiegogo oldal egyfajta webshopként is működik, a dedikált CD-t választók részére garantálják, hogy elsőként jutnak hozzá a zenei anyaghoz, letölthető formátumban is. 

"A Szívgárda a személyes szférán túlra tekintő anyag, amelyet nagyvárosi benyomások, életérzések inspirálták" - meséli az albumról a zenész-producer. " Sok pillanat volt már, amikor egy-egy demót hallgatva azt gondoltam: úristen, ezt még nem fejeztem be! Na, majd most. Aztán folytattam valami mást. De hirtelen felébredtem ebből az álomszerű állapotból, amikor csomó egyéb dologban pörög az ember. És azt mondtam: ja, bocs, akkor most ez következik!"

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.