. Hirdetés

Eddig tízezren nyilvánítottak véleményt az InternetKonon

|

Megszokottnak mondható csúszásokkal csütörtök reggel megkezdődött az idei Információs Társadalom Parlamentje, az Infotér Egyesület másfél napos konferenciája az Országház felsőházi termében.

Hirdetés

A hosszú sorállással bejutott résztvevők a magyar kormány és illetékes hatóságainak vezető tisztségviselőit, szakmai nonprofit szervezetek vezetőit hallhatják megnyilatkozni és véleményt cserélni a magyarországi infokommunikáció stratégiai és aktuális taktikai kérdéseiről, továbbá megismerhetik a konferenciát támogató jelentősebb szponzorok témába vágó gondolatait, javaslatait. Ebéd után öt, egyenként két és egynegyed órás szekciókban folyik majd a tanácskozás. Pénteken délelőtt az oktatás lesz a középpontban az idén ötödik alkalommal megrendezett Infoparlamenten.

Deutsch Tamás, a reggeli program ötödik előadója, az internetről és a digitális fejlesztésekről szóló nemzeti konzultáció miniszterelnöki biztosa a véleménynyilvánítás lehetőségének megkezdése után egy hónappal lépett a szónoki emelvényre, és beszámolt a konzultáció pillanatnyi állásáról. Az eddig véleményt nyilvánító 14 évnél idősebb magyar állampolgárok 30%-a az ügyfélkapun át lépett be az InternetKon kérdéseinek felületére, 34%-a a Facebook-profilját használta a belépéshez, míg 36%-a közvetlenül az InternetKon weboldalán azonosította magát a véleménynyilvánítás előtt.

 

A biztos hangsúlyozta, hogy a július 31-ig még nyitott konzultációra eddig beérkezett válaszokból kitűnik, hogy több kérdés esetében nem a szakemberek által előzetesen jósolt véleményeloszlás látszik kirajzolódni.

Még a konferencia hivatalos megnyitása előtt tartott sajtóértekezleten a biztos elmondta, hogy eddig közel 10 ezren nyilvánítottak véleményt a konzultáció kérdéseiről.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.