Hirdetés
. Hirdetés

ASUS Expertbook - Innováció az üzleti szegmensben

|

A tajvani gyártó a consumer laptopok piacán már bebizonyította, hogy ha innovációról van szó, akkor nekik bizony nem kell a szomszédba menniük.

Hirdetés

Az üzleti felhasználásra szánt laptopok esetében sokaknak az egyszerű, unalmas külsővel és akár egy-két generációval korábbi hardverrel rendelkező megoldások ugranak be elsőként, pedig manapság számos különleges megoldással felvértezett modern eszköz közül választhatnak a cégvezetők és munkavállalók.

Az ASUS a consumer laptopok piacán már bebizonyította, hogy ha innovációról van szó, akkor nekik bizony nem kell a szomszédba menniük. Ezt a dedikáltan üzleti felhasználásra szánt Expertbook szériájuk kapcsán nyilván nem elsődleges irányvonalként, de megtartották és nemrég több érdekes újdonságot is bemutattak. Ezek jól mutatják, hogy az elkövetkezendő néhány évben milyen irányba mehetnek el az üzleti laptopok, a consumer piacról érkező viszajelzések alapján pedig sikeres útnak néznek elébe.

OLED kijelző

Azok számára, akiknek egy laptop jelenti a fő munkaeszközt, bizonyára nem kell magyarázni, hogy milyen fárasztó tud lenni, ha egész nap egy 13-15 hüvelykes képernyőt néznek. A szemünk egészsége alapvetően is nagyon fontos, a digitális világ megjelenésével pedig még jobban oda kell figyelni. Az OLED kijelző azon felül, hogy lenyűgöző képi világot tár elénk, számos szemkímélő tulajdonsággal is rendelkezik. Egyfelől a hagyományos megoldásokhoz képest jóval kevesebb káros kékfényt bocsátanak ki, másfelől pedig alacsonyabb fényerő mellett is megtartják a színminőséget.

Nyilvánvalóan a kreatív felhasználói kör a színhűségnek és az átlagosnál jóval magasabb kontrasztaránynak is örülni fog, de nekik az ASUS készített egy dedikált szériát, mely a ProArt nevet kapta. Ha már a kijelzőkről van szó, akkor érdemes megemlíteni a 360 fokban kihajtható "Flip" megoldásokat is, melyek pár másodperc alatt táblagéppé alakíthatóak. Ezek egy mellékelt ASUS Pen Stylus-szal mindjárt kényelmesebb felállást biztosítanak a jegyzeteléshez, de ha csak az úgynevezett "sátor" módig hajtjuk a kijelzőt, akkor az online megbeszélések és előadások is sokkal kényelmesebbek lehetnek.

5G

A modern laptopoknak köszönhetően manapság már egyáltalán nem vagyunk helyhez kötve. Az akkumulátorok jól bírják, a súlyuk alig van 1kg felett és az 5G csatlakozásnak hála bárhol villámgyors adatkapcsolatot használhatunk. Az 5G-s fejlesztések hamar elérték az üzleti laptopokat is, az Expertbook B7 Flip (B7402F) például egy remek útitárs, hiszen 360-fokban kihajtható 16:10-es érintőképernyőjén élmény a munka és a dedikált nano-SIM foglaltnak köszönhetően tényleg bárhonnan dolgozhatunk.

A saját hálózat az adatbiztonság okán is rendkívül fontos, hiszen nem túl praktikus menet közben a céges laptopokkal publikus hálózatokra csatlakozni azért, hogy elküldjünk egy-egy fájlt vagy beugorjunk egy fél órás meetingre.

A jövő

Persze nem várhatjuk el, hogy 2021-ben rögtön már mindegyik üzleti laptop OLED kijelzővel és 5G támogatással érkezzen. Nyilvánvalóan ezek a prémium funkciók árban is jelentkeznek, így elsők között a cégvezetők és magas beosztású dolgozók élvezhetik majd ezen extrákat. Az viszont tisztán látszik, hogy pár év múlva már teljesen megszokott lehet a lenyűgöző látványvilág és a villámgyors, biztonságos adatkapcsolat.

Persze az ASUS Expertbook szériában nem csak az abszolút felsőkategória képviselteti magát. A belépőszintet képviselő Expertbook P család tagjai például minden kulcsfontosságú előnyt megtartottak ami az üzleti sikerhez szükséges, de közben az árazásukkal elérték azt, hogy bárki számára elérhetőek legyenek. Az Expertbook B1500-as modell már a prémium kategóriát súrolja, miközben olyan extrákat kínál, mint a privát webkamera takaró, a TPM 2.0 chip vagy a kompatibilitást elősegítő HDMI, VGA és Thunderbolt 4-es portok.

Az Expertbook B9400 pedig a cégevezetők álma, hiszen alig 1kg körüli súlyával a világ egyik legkönnyebb prémium üzleti laptopja, miközben 11. Generációs Intel vPro processzorral és olyan hasznos extrákkal érkezik, mint a közelségérzékelő, mely automatikusan lekapcsolja a képernyőt ha felállunk a gép elől.

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.