Hirdetés
. Hirdetés

H1 Systems: A mikroadatközpontok helye a pénzügyi szektorban

|

Kézenfekvő és költséghatékony megoldást kínálnak a peremhálózati adatfeldolgozásra.

Hirdetés

Manapság szinte minden vállalat, illetve létesítmény optimális működéséhez szükség van azonnal elérhető adatokra, ezért a szervezetek számára kiemelten fontos, hogy az üzleti alkalmazásaik mindig, mindenhol gyorsan, zökkenőmentesen elérhetőek legyenek. Azt már sokan felismerték, hogy minél több üzleti tevékenységet támogatnak IT rendszerekkel, annál nagyobb versenyelőnyre tehetnek szert. A pénzügyi szférát sem kerülhette el a digitalizációs forradalom, a szektor ügyfelei ugyanis egyre több, modern technológiai megoldásokkal ötvözött pénzügyi szolgáltatást vesz igénybe - és ezáltal egyre nagyobb adatforgalmat bonyolítanak. A trendet tovább erősítő IoT és 5G olyan mértékű adatrobbanást eredményez, amely az eddigiekhez képest rendkívül nagy mértékben növeli a szerverparkok iránti igényt.

A pénzintézetek adatvagyonuk kezelését nagybiztonságú, központosított adattárházakban valósítják meg. A pénzügyi szokások átalakulásával azonban egyre nagyobb szerepet kap a perifériákon, bankfiókokban történő adatelérés, illetve a tranzakciók gyors végrehajtása, akár online, akár fióki környezetben. A gyors ügyintézéshez szükséges, biztonságos adatelérés, szolgáltatás folytonosság piaci előnyt is jelent az ügyfelekért folytatott versenyben.

A peremhálózatokon megjelenő információk tárolása és feldolgozása azonban speciális megoldást igényel. A szenzitív adatok kezelésére megoldást nyújthat az úgynevezett mikroadatközpontok alkalmazása. Ezek a lokális adatközpontok, vagy más néven modulszéfek, a hagyományos adatközpontok kisebb, 1-3 rack szekrényes változatai. Kis helyigényű, és költséghatékony lehetőséget kínálnak az adatok helyi tárolására, skálázható megoldást biztosítva a konszolidációs átalakítások során.

Rátkai Barna, értékesítési menedzser, H1 Systems

Modulszéfek alkalmazásával, a magas rendelkezésre állás és valós idejű informatikai szolgáltatások elérése, teljesítménycsökkenése nélkül biztosítható. Az eszköz telepítése nem igényel különleges feltételeket vagy építészeti átalakítást, akár irodába egy nap alatt is telepíthető.

Alkalmazása teljeskörű védelmet biztosít az IT rendszerek számára: redundáns hűtés, integrált tűzjelző és tűzoltórendszer, páratartalom-érzékelők, monitoring rendszer és folyamatos áramforrás is mind helyet kapnak benne. A belső támogató rendszerek mellett a külső kialakítás pedig maximális védelmet biztosít a fizikai behatásokkal szemben (tűzálló, ütésálló, behatolás elleni védelemmel ellátott, por-és vízálló kialakítás, elektromágneses és rádiófrekvenciás támadás elleni védelem). Az eszköz további előnye, hogy modulárisan bővíthető, illetve szükség estén könnyen költöztethető.

A mikroadatközpont-megoldást több nemzetközi pénzintézet is alkalmazza, illetve azok az ügyfelek, aki számára fontos a gyors, lokális adatelemzés és feldolgozás a magas szintű biztonság mellett.

Minden olyan kihívás kapcsán, amikor az adatok helyi feldolgozása üzleti előnnyel járhat, érdemes megvizsgálni az edgecomputingban rejlő lehetőségeket.

A H1 Systems - mint a régió egyik legjelentősebb adatközpont szakértő cége - a helyszíni lehetőségek felmérése után testre szabott javaslattal segíti ügyfeleit a legoptimálisabb megoldás kiválasztásában.

Összességében már akkor érdemes végiggondolni az adatközpontok hardvereinek védelmét, amikor még csak tervezés alatt áll a szerverek és egyéb elemek beszerzése, valamint a hely kialakítása. Ilyenkor jelentős előnyt ad, ha olyan szakértőkre bízzuk ezt a fázist, akiknek komoly tapasztalatuk van e téren. A H1 Systems többféle megoldást ajánl annak megfelelően, milyen méretezésben gondolkodik az ügyfél.

De nemcsak az új adatközpontok felépítésekor jön jól a tapasztalt segítség: a H1 Systems mérnökei audit szolgáltatás keretében felmérik az aktuális gépész- és villamoskapacitásokat, illetve költségkalkulációkkal ellátott javaslatokat dolgoznak ki azok bővítésére, fejlesztésére. A scope sok esetben nemcsak a hardver eszközökre és azok redundanciájának ellenőrzésére, hanem az üzemeltetési, karbantartási folyamatok felülvizsgálatára is kiterjed, hiszen ezzel biztosítható a gépek hosszú távú üzemszerű működése. A fejlesztési tervek kidolgozása a megrendelővel szoros együttműködésben, a növekedési terveihez, annak ütemezéséhez igazodva zajlik.

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.