Hirdetés
. Hirdetés

Invitech - Intelligens megoldások földön és felhőben

|

Felhőmegoldások, intelligens hálózati kapcsolat, mindez az Invitechtől megszokott magas szintű biztonság mellett - ezeken a területeken is tudott újat vagy újabbat mutatni az infokommunikációs cég idén.

Hirdetés

A társaság mind adatközponti kapacitását, mind pedig országos optikai hálózatát fejleszteni tudta 2021-ben, szolgáltatási palettájáról pedig kiemelkedik a publikus és a privát felhő előnyeit vegyítő hibrid megoldás, amely a komoly országos infrastruktúra mellett, a világ nagy cégeinek szolgáltatásait is egykapus megoldással teszi elérhetővé.

A szóba jöhető felhőmegoldásokat, azok típusait már jól ismerik a társaság ügyfelei. Használják a privát felhőt (private cloud), amely egyaránt működhet a partner saját infrastruktúráján, vagy pedig a szolgáltató adatközpontjában, "as-a-service" modellben, annak minden skálázhatóságával és rugalmasságával együtt, de az adott cég számára dedikáltan. Vannak azonban olyanok is, akik a nyilvános felhőt (public cloud) választják, ami az erre specializálódott, multinacionális szolgáltatók által kínált megoldás. Ennek a típusnak azonban fel szokták róni a felhasználói kontroll teljességének hiányát, mert például nem mindig tudja az ügyfél, hogy adatait melyik kontinensen, hol tárolják.

Éppen ezért, egyre népszerűbb a hazai vállalatok körében a hibrid felhő, amely a publikus és a privát szolgáltatás előnyeit vegyíti. Mivel vannak olyan területek, ahol nem feltétlenül érdemes versenyezni a nagy és neves multinacionális cégekkel, ezért például az Invitechnél is sokkal inkább járhatóbb útnak látták, hogy az ügyféligények minél hatékonyabb kiszolgálása érdekében összekapcsolják a két világ erősségeit. Ebben az esetben a publikus felhőkből és a hazai szolgáltató nagyon stabil, helyi adatközponti megoldásaiból jött létre egy, a Magyarországon működő vállalatok számára nagyon hatékony megoldás. Ennek egyik fontos eleme, hogy a nagy világcégek szolgáltatásai is elérhetőek egy hazai szereplő által, mindent rajtuk keresztül intézve, úgynevezett egykapus megoldásként.

Persze, azt is látni kell, hogy sok esetben nem csak egy cég saját döntésén múlik, melyik irányba teszi meg az első, aztán a következő lépést. Nagy jelentősége van a működési környezetnek is, az adott ágazatra vonatkozó jogi előírásoknak is. Az egészségügyi szolgáltatók esetében például nagyon is szenzitív adatokat kell őrizni, kezelni, így természetes, ha ezeket nem egy publikus felhőt kínáló, másik országban lévő adatközpontban tárolják. Előírásokból, iránymutatásokból és persze a korábbi tapasztalatokból adódóan bőven akad érv arra, hogy egy pénzügyi, egy logisztikai, de akár egy szoftverfejlesztő vállalat miért keressen olyan szolgáltatót, amelynek adatközpontja a szomszéd kerületben vagy éppen csak a Duna túloldalán van. Nem is beszélve a közigazgatás szereplőiről, akik sok esetben rekordmennyiségű adatot kell, hogy kezeljenek, vagy éppen sok ember számára kell elérhetőnek lenniük egy adott időben. Ezekben is sokat tud segíteni egy olyan rugalmas és skálázható felhőmegoldás, mint amit az Invitech nyújt.

Ennél a pontnál pedig érdemes arról is szót ejtenünk, hogy többek közt az olyan megoldások miatt, mint amilyen a felhő, értékelődik fel napról napra a stabil és biztonságos hálózati kapcsolat megléte. A rendelkezésre álló sávszélesség minél jobb kihasználása mindenkinek érdeke, aki belső munkafolyamatait kezeli, vagy éppen értékesítését végzi az interneten keresztül. Éppen ezért egyáltalán nem mindegy, milyen technológiával biztosítjuk azt, hogy minden telephely, üzlet vagy webshop elérése folyamatos és zavartalan legyen.

A hagyományos WAN, azaz nagy kiterjedésű hálózat már nem minden esetben felel meg a kor legújabb követelményeinek. Emiatt a vállalatok számára fontos lehet az olyan technológia bevezetése is, mint az SD-WAN, azaz a szoftveroptimalizált nagy kiterjedésű hálózaté. Egy egyszerű példán szemléltetve a lényeget: a hagyományos telekommunikáció legtöbbször egy aktív és egy tartalék, backup vonalra épül, és az utóbbit csak akkor veszik igénybe, ha például a fővonal megszakad. Az Invitech SD-WAN megoldása azonban egy szoftveres technológiával mindkettőt kihasználja, azaz például egy 50 megás fővonalat és egy 10 megás backup vonalat egyetlen egyesített csatornaként tud kezelni. Ez fokozza a teljesítményt, rövidíti a forgalom irányváltási idejét az egyik vonal hibája esetén, növeli a hálózati kapcsolat rendelkezésre állását, kényelmes megoldás mind az IT-menedzsment, mind a végfelhasználók számára.

Az SD-WAN magas biztonsági szinttel rendelkezik, mindemellett hatékonyabbá teszi az erőforrás-felhasználást akár egy országos, több telephelyes struktúra, például egy bolthálózat esetében is. Ennek a megoldásnak köszönhetően úgy újulhat meg a rendszer, hogy nincs szükség komolyabb, időigényes beruházásra sem.

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.