Hirdetés
. Hirdetés

IT Fest - fergeteges visszatérés a pandémia után

|

A rendezvény nemcsak networking lehetőséget adott a résztvevőknek, hanem valódi szakmai előadások és kerekasztalok is színesítették a programot.

Hirdetés

Az IT-szektor meghatározó szereplői értekeztek az egyedülálló helyszínen debütált IT Fest eseményen. Az idén először megrendezett fesztivál ráadásul a pandémiás lezárások után az első nagyobb létszámú esemény volt. A rendezvény azonban túlszárnyalta a szervezők minden előzetes várakozását; az extrém meleg ellenére is több mint hatszáz résztvevője volt a patinás eseménynek.

Az IT Fest megvalósítása önmagában is különleges újraértelmezését jelenti a megszokott szakmai konferenciáknak. Az első alkalommal megrendezett fesztivál, mint rendezvényforma önmagában is vonzóvá tette a szakmai programot, azonban a Lupa Beach, mint helyszín formabontó kereteket teremtett a szakmai tapasztalatcseréhez.

A komoly szakmai és networking-értékkel bíró esemény ötletgazdái, a United Consult és a HR Fest csapata minden téren a maximumot tűzi ki célul, sosem elégszik meg a megszokott, átlagos megoldásokkal. Az IT-szektor szereplőit az esemény előtt hetekig lázban tartotta a június 24-én megrendezett IT Fest híre, de a szervezők minden előzetes elvárásait is túlszárnyalta a rendezvény sikere, és ez a résztvevők számára éppúgy igaz, mint a fesztivál hangulatára. Az extrém meleg ellenére is több mint hatszázan vettek részt az IT Festen.

A rendezvény nemcsak networking lehetőséget adott a résztvevőknek, hanem valódi szakmai előadások és kerekasztalok is színesítették a programot.

Gyakorlatilag az IT Fest volt az első hazai offline szakmai rendezvény a koronavírus-járvány lecsengése óta, ezért természetes volt, hogy a pandémia hatásának megvitatása fókuszt jelentett a témák között.

A pandémia elképesztő mértékben gyorsította fel a digitalizációt az élet minden területén, és bizonyította, hogy az innovatív cégek sikeresebben tudnak szembenézni a válsághelyzetekkel. A 21. századi üzleti entitások - tevékenykedjenek bármilyen iparágban - ma már gyakorlatilag működésképtelenek megfelelő szintű IT-tudatosság és -felkészültség nélkül az olyan váratlan helyzetekben, mint a Covid-járvány volt. Sok más téma mellett természetesen ez is szóba került a fesztiválon.

Az előadók és a beszélgetések résztvevői emellett arra is tettek kísérletet, hogy meghatározzák, hol is van a pontos helye, mi is a valódi funkciója az IT-nak korunk üzleti világában: önálló területeként értelmezzük, vagy inkább egy egyre komplexebb gazdasági rendszer szerves részeként? A United Consult nem titkolt célja, hogy az a fajta IT-közösség, ami a fesztiválon is képviselte magát, előbb-utóbb egy business-közösség fontos részévé váljon, és szerepe felértékelődjön az üzleti stratégiaalkotásban.

A szakmai esemény különleges hangulatára nagyon kedvezően reagált a közönség. Az IT-szférában dolgozókra egyébként is jellemző, hogy ha csak tehetik, kerülik a formalitásokat, és erre a home office-ban töltött hónapok csak ráerősítettek.

A fesztivál szervezői a laza, baráti hangulatban és a profi szakmai programokban látják rendezvény sikerének titkát. A nap eseményeit profi fotósok dokumentálták, a szuper hangulatról tanúskodó fotók - amolyan képes élménybeszámolóként - a fesztivál és a United Consult Facebook-oldalán is láthatók.

A helyszíni tapasztalatok és személyes beszámolók pozitívak, és sorra érkeznek olyan visszajelzések, melyek megerősítik a szervezőket abban, hogy van jövője az IT Festnek a szektor konferenciáinak sorában.

Hirdetés

 

 

 

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.