Hirdetés
. Hirdetés

LSK Hungária - Fókuszban a hibrid munkavégzés

|

Tárgyaló- és asztalfoglalás érintés nélkül.

Hirdetés

Látványosan átalakult a vállalatok működése az elmúlt másfél évben, de a folyamat korántsem ért véget - most, hogy a figyelem a járványt követő időszak kihívásai felé fordul, a modell fejlődése új szakaszba lép. Vizualitásra és interaktivitásra épülő kollaborációs megoldásait az LSK Hungária ezért új képességekkel ruházta fel, amelyek a járvány előtti és alatti találkozók gyakorlatát ötvözi annak érdekében, hogy a hibrid megbeszélések minden résztvevője azonos hatékonysággal dolgozhasson együtt.

Bár a pandémia negyedik hullámával nézünk szembe, a korábbi korlátozásokhoz hasonló, szigorú intézkedésekkel remélhetőleg már nem kell számolnunk. Nyár vége óta az alkalmazottak elkezdtek visszatérni az irodákba, de a munkavégzésben sok vállalat tartósan hibrid modellre váltott, amelyben a kollégák a hét egy-két napján távolról, a többin pedig az irodában dolgoznak, előre meghatározott rendben váltva egymást. Az új, megváltozott világrendet az LSK Hungária új fejlesztésekkel próbálja támogatni, amelyeket októberi CIO.hu 2021 konferenciánkon is bemutatott.

Tárgyaló- és asztalfoglalás érintés nélkül

- Az eddigi tapasztalatok egyértelműen azt mutatják, hogy sokkal fontosabb lett a kollaborációs terek (pl. tárgyalók vagy tréningtermek) és azok foglalásainak kezelése, mert kizárólag így biztosítható a távolságtartás vagy az alapterületi létszámkorlátozás - mondta Leveli András, az LSK Hungária Kft. üzlet- és termékfejlesztési igazgatója. - A legtöbb helyen megszüntették a 10-15 fős nagytárgyalókat és helyettük sokkal több, kisebb befogadóképességű helyiséget alakítottak ki, ahol a teremfoglalási rendszer szinte kötelező érvényű fejlesztéssé lépett elő. Ezzel párhuzamosan pedig ezeket a termeket fel kellett készíteni a hibrid munkavégzés teljes körű és platformfüggetlen támogatására.

Mostanra a 3. generációnál járó LSK SpaceTime teremfoglalási rendszerünk használatát például NFC technológiával és beépített kamerával tesszük érintésmentessé, így a felhasználók a belépőkártyájukkal vagy biometrikus arcfelismeréssel is azonosíthatják magukat a tárgyaló mellett - mondta Leveli András. - A folyamatos fejlesztés alatt álló rendszer a jövőben támogatni fogja a különféle épületautomatizálási megoldásokat is, vagyis, ha a felhasználó belép a tárgyalóba, akkor a mozgásérzékelő rendszer automatikusan létrehozza az azonnali foglalást a tárgyaló naptárában.

Leveli András, üzlet- és termékfejlesztési igazgató, LSK Hungária

Az észak-amerikai és nyugat-európai trendekből pedig úgy tűnik, hogy a következő evolúciós szint a foglalások terén a "hot desking" megoldás lesz, amely várhatóan a következő években fogja meghódítani a hazai piacot. Az LSK Hungária víziója szerint hamarosan a tárgyalókhoz hasonlóan a szabad asztalokat is egy, a vállalati infrastruktúrával szinkronizált foglalási rendszeren keresztül fogják tudni lefoglalni a kollégák arra az időre, amíg az irodában tartózkodnak. A SpaceTime foglalási ökoszisztéma részeként elérhető megoldás hardver és szoftver fejlesztése megkezdődött, így a hibrid munkavégzést támogató LSK-innováció nem áll meg a tárgyalók ajtajában.

Kollaborációs fejlesztések a figyelem fenntartására

A hibrid éra jelenlegi legnagyobb kihívása, hogy a távolról becsatlakozó kollégák ugyanolyan hatékonysággal legyenek képesek részt venni a megbeszéléseken, mint a tárgyalóban helyet foglaló társaik. A tapasztalatok alapján ugyanis az online résztvevők figyelme már a megbeszélések 5. percétől lankadni kezd, és hamar elveszik a fókusz, így ezek a résztvevők úgy érzik, hogy csak másodrendű szereplői a történéseknek. A két csoport közötti szakadék áthidalására került kifejlesztésre az LSK Searchlight alkalmazás, amely lesötétíti a képernyőt és - mint egy elemlámpa áramszünet esetén - csak a fénykörben látható információkat teszi láthatóvá a különféle UC&C platformok (pl. Teams) tartalommegosztás funkciója során.

- Másik, folyamatban lévő fejlesztésünk a távoli résztvevők figyelmének fenntartására az egyidejű, de két külön színnel történő jegyzetelés implementálása - mondta Leveli András. - Szintén felhasználói visszajelzés volt, hogy nagy mértékben segítené a megértést, ha képernyő megosztásakor a távoli résztvevők is tudnák azonosítani, melyik annotáció kitől származik. De mindezt úgy kell a fejlesztő csapatnak megoldania, hogy a tollakat ne kelljen tölteni vagy elektronikával ellátni, azaz minden körülmények között képesek legyenek működni.

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.