Hirdetés
. Hirdetés

Visszatért a Plaut! - Az innovatív megoldásokra fókuszál az msg Plaut Hungary

|

Ez a nagy múltú cég tért vissza Magyarországra egy nemzetközi hátterű és német központú cégcsoport, az msg színeiben.

Hirdetés

Márciusban lépett a hazai piacra az msg Plaut Hungary Kft., mely a Netlife Consulting megvásárlásával került rögtön erős kezdő pozícióba. A Plaut jól csengő név a magyar IT piacon: a kilencvenes évek közepén a Plaut Hungary az egyik legjelentősebb SAP tanácsadó cég volt, több mint száz munkatársával az SAP implementációk nagy részét valósította meg.

Ez a nagy múltú cég tért vissza Magyarországra egy nemzetközi hátterű és német központú cégcsoport, az msg színeiben.

Bartha Levente, az msg Plaut Hungary Kft. ügyvezetője, az egykori Netlife Consulting alapítója-ügyvezetője szerint ezzel az akvizícióval kategóriát váltottak, és a legnagyobb kompetenciával bíró cégekkel mérkőzhetnek meg az innovatív SAP-megoldások bevezetéséért, egyedi fejlesztésekkel való kibővítéséért. A nemzetközi háttér egyrészt lehetőséget nyújt a legjobb szakemberek biztosítására, másrészt azon speciális know-how behozására is, melyet főként a banki, a biztosítói és az autóipari területeken halmozott fel a cégcsoport.

Autóipar

A cég úgy számol, hogy az egyre több kényelmi és okos funkcióval ellátott autóktól pár év múlva ugyanazon funkciókat várják el a vezetők, mint most egy okostelefontól. "Ez azt jelenti, hogy az autóipari szoftverfejlesztések exponenciálisan fognak megjelenni a kiberbiztonságtól kezdve az összekapcsoltságon át egészen a gyártóipari robotokig"- mondja Bartha Levente, hozzátéve, hogy az msg Plaut egyik erőssége az autóipari szereplők támogatása.

Pénzügyi szektor

A felhasználói szokások változása a pénzügyi szektor átalakulását is felgyorsította. Ennek jelentős szereplői a fintech vállalatok, a digitális bankok, de a hagyományos pénzintézetek is, melyeknek lépést kell tartaniuk a gyorsan mozgó, felhasználók kényelmére apelláló digitális szereplőkkel. Hasonló helyzet figyelhető meg a biztosítói piacon. A bankokhoz és más pénzügyi vállalatokhoz hasonlóan, a biztosítóknál is megjelentek olyan új, technológia adta termékek, szolgáltatások, mint a használat alapú, dinamikus árazású gépjármű biztosítások.
"A legnagyobb szereplőktől a frissen indult fintech és insurtech cégekig minden vállalatméret számára szállítunk standardokon alapuló egyedi megoldásokat "-húzza alá a cégvezető.

Blokklánc technológia

Az elosztott főkönyvi rendszerek jóval többet kínálnak, mint a kriptopénzek. A blokklánc technológia biztosítja az okosszerződések megvalósítását, melynek lényege, hogy az előre lefektetett szabályrendszer alapján, a meghatározott feltételek teljesülése esetén beindul az automatikus elszámolás a szerződő felek részére. Ez egy olyan megoldás, amely alapjaiban reformálja meg az üzleti területeket- ezen a területen is kínálja fejlesztői kapacitásait az msg Plaut Hungary Kft.

Beszélj a falnak!

A spin-off-ként indult Netlife Robotics olyannyira hisz a robotizálás trendjében, hogy egy lapra tette fel a szervezet sorsát. A Bartha Levente által alapított cég teljes fókusza a digitális asszisztenseken van. Olyan virtuális avatart fejlesztettek ki a budapesti cégnél, mely megérti a magyar beszédet, mesterséges intelligencia komponensekkel (NLP) feldolgozza a hallott mondatokat és értelmezi a beszélő szándékát, majd a lehető legrelevánsabb választ adja a szöveg kontextusától függően. Azaz már "hagyományos" robot sem szükséges az unalmas, repetitív ügyfélszolgálati feladatok elvégzéséhez. A cég meggyőződése, hogy a hangvezérlés, a hang alapú információkérés- és szolgáltatás a jövő világának meghatározó része lesz. Így a felhasználók akár közvetlenül a falnak is címezhetik kérdésüket, melyre a Netlife Robotics fejlesztése választ, "érdemi párbeszédet" biztosít.

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.