. Hirdetés

Virtual Machine Manager: a virtuális gépek varázslója

|

A Synology NAS kiegészítője a virtualizáció minden előnyét kínálja, annak szokott bonyodalmai nélkül.

A Synology NAS-hez rendelkezésre álló hasznos kiegészítők egyike a Virtual Machine Manager, amely lehetővé teszi, hogy különböző operációs rendszerű virtuális gépeket hozzunk létre, és futtassunk egyetlen Synology NAS eszközön. Rugalmasan oszthatjuk el a hardveres erőforrásokat, soundbox környezetben tesztelhetjük az új szoftverváltozatokat, és elkülöníthetjük egymástól a fogyasztói gépeket, egyszóval kihasználhatjuk a virtualizáció milliónyi előnyét, ráadásul a Synology megoldásaitól megszokott egyszerűen, intuitív módon. 


A Synology NAS eszközön különböző rendszerű (Windows, Linux és Virtual DSM) virtuális gépeket futtathat 

Virtuális választék
A Synology NAS és a VMM párosával minimálisra csökkenthetjük a virtualizációs környezet kialakításának és kezelésének költségeit. A megoldás által támogatott rendszerek között ott találjuk a Windowst, a Linuxot és a Virtual DSM-et is, melyről annyit feltétlenül érdemes megjegyezni, hogy gyakorlatilag a DiskStation Manegerrel egyenrangú , megbízható tárolási lehetőségeket biztosít. A virtuális környezet létrehozása során semmilyen fontos szolgáltatásról nem kell lemondanunk, mert a Synology NAS majdnem valamennyi DSM szolgáltatása és kezelőeszköze (például a Cloud Station, a Mail Server, és az olyan fejlett tárkezelési funkciók, mint az NFS és az iSCSI) egytől egyig a rendelkezésünkre állnak a Virtual DSM-en is.
 

A VMM új szintre emeli az erőforrások kezelését

Rugalmasság minden szinten
A VMM az adatok védelmében és a katasztrófák utáni helyreállításban is helyt áll. Klónozhatjuk és visszaállíthatjuk vele a virtuális gépeket, ezáltal bebiztosítva magunkat az emberi hibák és hardverproblémák ellen. Minden virtuális gép, Windows számítógép és szerver az Active Backup for Business védelmét élvezi, és közvetlenül futtatható a VMM-ről.

A VMM az IT erőforráskezelést is rugalmasabbá teszi. A hardveres erőforrásokat (a számítási és tárkapacitást, illetve hálózati felületeket) több virtuális gép között oszthatjuk fel, és klaszteres infrastruktúrát hozhatunk létre több Synology NAS erőforrásait csokorba fogva.

Ha egy Virtual DSM példányt át akarunk helyezni egyik Synology NAS-szal a másikra, a  Virtual Machine Manager segítségével ez is könnyen és gyorsan megy: búcsút inthetünk a kínos leállásoknak, amelyek korábban megszakították az üzleti működést vagy a gyártási folyamatokat. És ha meg akarjuk osztani a virtuális gépeket másokkal, a Synology VMM-mel ez is pofon egyszerű.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.