Hirdetés
. Hirdetés

A Cloudflare elindítja a Pangea projektet a globális internet-hozzáférés növelésére

|

A világ lakosságának csaknem fele egyáltalán nem fér hozzá az internethez, és "a legkevésbé fejlett országokban" kevesebb mint minden ötödik embernek van internetkapcsolata.

Hirdetés

A Cloudflare új projektet indított, amelynek célja az internet-hozzáférés kiterjesztése a világ legkevésbé ellátott közösségeire. A Project Pangea, amely a jogosult közösségek számára lesz elérhető, megszünteti a sávszélességhez kapcsolódó magas költségeket azokon a területeken, amelyek elhelyezkedésük vagy a költségek miatt nem tudták kihasználni a meglévő távközlési infrastruktúrát a webes hozzáférés kiépítéséhez.

Azok a közösségek - beleértve a helyi csoportokat és nonprofit szervezeteket -, amelyek jelentkeznek és felvételt nyernek a Project Pangeába, használhatják a Cloudflare hálózatát, hogy "kiépítsék saját távközlési infrastruktúrájukat és ingyenes, fenntartható módon összekapcsolják azokat az embereket, akik a kommunikációtól kezdve az oktatáson át a gazdasági fejlődésig mindenben az internetre támaszkodnak".

Matthew Prince, a Cloudflare társalapítója és vezérigazgatója szerint a megbízható internet-hozzáférést "alapvető emberi jognak" kell tekinteni, valószínűleg azért, mert napjainkban a vállalatok és az egyének az oktatás, az üzleti tevékenység és a kapcsolattartás terén is a világhálóra támaszkodnak.

Hirdetés

"Sajnos sok közösség saját infrastruktúrát épít ki, csak azért, hogy a magas sávszélesség költségeit megelőzzék. Ott akarunk segíteni, ahol tudunk. Ha már kiépítették az összekötő utakat, mi a saját hálózatunkat akarjuk felajánlani a globális internet biztonságos, elérhető autópályájaként" - nyilatkozta Prince.

A Cloudflare szerint a Project Pangea ingyenesen nyújt majd "felhajtót" a világhálóra, a közösségi hálózat szervezői pedig hozzáférhetnek a cég biztonsági eszközeihez is (Cloudflare Network Interconnect, Magic Transit és Magic Firewall). A helyi közösségeket a hozzájuk legközelebbi adatközpontokkal alakítják ki az internetsebesség optimalizálása érdekében.

A résztvevőknek nonprofit szervezeteknek, szövetkezeti közösségi hálózatoknak vagy helyi közösségekért dolgozó kis/magán kereskedelmi hálózatoknak kell lenniük. Ezenkívül rendelkezniük kell saját IPv4-területtel, és képesnek kell lenniük arra, hogy backhault létesítsenek egy exchange ponthoz.

Mivel a COVID-19 világjárvány miatt sokan kényszerültek otthon maradni, és az internetre támaszkodni az alapvető szükségletek kielégítése, a kommunikáció és a vállalkozások működtetése érdekében, a hozzáférés tekintetében még nyilvánvalóbbá vált az internetet "elérők" és a "nem elérők"közötti szakadék. A Világgazdasági Fórum szerint a világ lakosságának csaknem fele egyáltalán nem fér hozzá az internethez, és "a legkevésbé fejlett országokban" kevesebb mint minden ötödik embernek van internetkapcsolata.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.