Hirdetés
. Hirdetés

Állami kézben a Magyar Telekom egyik leánya

|

A nagyjából 5,5 milliárd forintos tranzakciót központi digitális egészségügyi szolgáltatások, valamint a hozzájuk kapcsolódó egyéb kórházi informatikai rendszerek teszik ki.

Hirdetés

A Magyar Telekom 100 százalékos érdekeltségébe tartozó T-Systems Magyarország Zrt. szerdán adásvételi szerződést írt alá leányvállalata, a digitális egészségügyi szolgáltatásokat végző Pan-Inform Kft. értékesítéséről a magyar állam részére - jelentette be a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján az anyavállalat. A tranzakció 2022 első negyedévében zárulhat. A vételár 5,5 milliárd forintos nagyságrendű, de mint írták az összeg "az adásvételi szerződésben rögzített feltételek szerint módosulhat".

Az akvizícióba a magyarországi központi, digitális egészségügyi szolgáltatások, valamint az ahhoz kapcsolódó kórházi informatikai rendszer fejlesztésével és támogatásával foglalkozó tevékenységek tartoznak bele. A tételek hozzávetőlegesen 3,4 milliárd forint bevételt, illetve 900 millió forint EBITDA-t (azaz adózás, kamatfizetés és értékcsökkenési leírás előtti eredményt) termeltek 2020-ban.

Hirdetés

A tranzakció tárgyát képező szolgáltatási portfólió elsősorban a közszférába tartozó igénybe vevők feladatellátását támogatja, a felek megállapodása révén pedig e tevékenységeket a jövőben állami tulajdonú társaság végzi - szögezte le a Magyar Telekom közleményében.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.