Hirdetés
. Hirdetés

Az Ericsson és a MediaTek összefogott az 5G telepítési lehetőségek megkönnyítése érdekében

|

Az Ericsson és a MediaTek akkora letöltési sebességet ért el 5G technológiával, mint korábban még senki. Kiderült, hogy a különböző csatornák kombinációja a kulcs ahhoz, hogy maximális felhasználói élményt érhessenek el a különféle nagy sávszélességet igénylő szolgáltatásoknál.

Hirdetés

Az Ericsson és a MediaTek sikeresen egyesített négy csatornát, hogy 4,36 Gbps letöltési sebességet érjen el, ami a legnagyobb ismert sebesség ezen a sávkombináción. A két vállalat egy átjárhatósági fejlesztési teszt (IoDT) során valósította meg az 5G adatátvitelt egy alacsony sávú és három középsávú csatornát használva a 7 GHz alatti frekvenciatartomány (FR1) sávjaiban, ahol jellemzően az 5G adatforgalom nagy része zajlik.

A nagyobb átviteli teljesítmény, amelyet ez a 4CC-kombináció lehetővé tesz, gyorsabb letöltésekkel és zökkenőmentes videostreaminggel javítja a felhasználói élményt az okostelefon-felhasználók és a vezetékes vezeték nélküli hozzáférési előfizetők számára. A szolgáltatók számára az Ericsson rugalmas Carrier Aggregation megoldása lehetővé teszi a rendelkezésre álló spektrumeszközök maximális kihasználását a kiváló minőségű 5G-kapcsolat biztosítása érdekében.

Hirdetés

Sibel Tombaz, az Ericsson Networks 5G RAN termékvonalának vezetője szerint a Carrier Aggregation kulcsfontosságú ahhoz, hogy a szétszórt spektrumeszközökből a lehető legjobb 5G teljesítményt hozzák ki. Az Ericsson pedig kitartóan vizsgálja az összes lehetséges frekvenciasáv-kombinációt a kapacitás és a lefedettség növelése érdekében.

A Carrier Aggregation kulcsfontosságú a nagy teljesítményű 5G hálózatok kiépítéséhez. Egyedülálló képességet ad számos frekvenciasáv kombinálására, ami nagyobb sebességet és nagyobb cellalefedettséget tesz lehetővé, ezzel javítva a kapacitást és a felhasználói élményt. A sebességnövekedés jobb hang- és videóminőséget jelenthet a streaming-felhasználók számára, gyorsabb fájlletöltést és jobb munkakörnyezetet a digitális nomádok számára.

A közel 4,4 Gbps lefelé irányuló csúcssebességet az AWS (Advanced Wireless Service) sáv 20 MHz-es, a CBRS (Citizens Broadband Radio Service) sáv 80 MHz-es és a C-sáv 200 MHz-es spektrumának kombinálásával érték el. A tesztet a MediaTek M80 5G modem, az Ericsson 6648-as basebandje, az AIR3268, AIR3239 TDD Massive MIMO rádiók és a 4426 TDD rádió használatával végezték.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.