Hirdetés
. Hirdetés

Évente több tízezer forintot spórolhat, ha jól választ mobilszolgáltatót!

|

De kinek van ideje az új ajánlatokat folyamatosan monitorozni?

Hirdetés

Sajtótájékoztató keretében bemutatták a BillKiller tarifacsomag-összehasonlító applikációt, ami iránytűt jelenthet az előfizetőknek a mobil havidíjcsomagok rengetegében.

A magyar fejlesztésű, független hátterű startup mobilalkalmazás célja, hogy a megszámlálhatatlan mobilelőfizetés között személyre szabott, számunkra legkedvezőbb csomagajánlatot ajánlja fel.

A magyarországi mobilszolgáltató-piac kevés szereplővel van jelen, mégsem lehet azt mondani, hogy a megfelelő mobilcsomag előfizetést könnyű megtalálni. Szolgáltatónként több tucat lehetőség áll rendelkezésünkre, de az apró betűs részek és a telefonálási szokásaink empirikus ismerete nélkül szinte biztosak lehetünk abban, hogy mindig lehet egy számunkra még jobb ajánlat valahol a piacon.

De kinek van ideje az új ajánlatokat folyamatosan monitorozni? (nyugalom a kérdés csak költői, tudjuk, hogy igazából senki nem szán erre időt havonta…)

A BillKiller applikáció sajtótájékoztatóján prezentált reprezentatív felmérés eredményei alapján a minden ötödik magyar elégedetlen a jelenlegi mobiltarifacsomagjával, a váltást azonban mégsem kezdeményezik az előfizetők. A válaszadók elsősorban a díjcsomagok átláthatatlansága miatt (34 százalék) nem váltanak kedvezőbb csomagra, de érdemes megemlíteni, hogy a helyben maradás egyik fő oka az ügyintézés nehézkessége is (22 százalék).

A most debütáló, független hátterű magyar startup, a BillKiller applikáció egy androidoskörnyezetben használható alkalmazás. A hazai és nemzetközi piaconegyedülálló módon, a felhasználók valós telefonhasználati adatai alapján kalkulálja ki másodpercekalatt az ügyfelekigényeinek leginkább megfelelő, legolcsóbb mobilcsomagot. Ha a felhasználó kiválasztotta a megfelelő cosmagot, a felület átirányítja a releváns mobilszolgáltató weboldalára, ahonnan könnyen elkezdheti a mobilcsomag váltás ügyintézését.

Hirdetés

"A BillKiller a telefon hívási-, SMS- és adatforgalmának mennyiségi mutatóit elemzi és veti össze a piacon aktuálisan elérhető összes ajánlattal. Mindezt egy egyedi fejlesztésű, összetett és intelligens algoritmus végzi, majd az adatokat összegezve megmutatja azokat a tarifákat, amelyek a felhasználó szokásaihoz illenek, valamint, hogy mennyit spórolhat meg egy esetleges váltással. Ez akár új árazási modellek létrehozását is szükségessé teheti a telekommunikációs szektorban" - magyarázta Halmai Attila, a cég társalapítója és ügyvezetője.

Az applikáció bemutatóját egy három éves komoly szakmai és fejlesztési munka előzte meg. A Computerworld magazin kérdésére a BillKiller csapata megerősítette, hogy a hazai és nemzetközi szinten egyedülálló megoldásban még rengeteg lehetőség van és az applikáció prezentálása csak az első komoly mérföldkő.

"Évek óta foglalkoztat minket, hogy miként biztosítható, hogy a vásárlók tudatosabban döntsenek. Azt látjuk, hogy a fogyasztók jelentős része egyelőre még mindig nem a megfelelő információk birtokában választ, illetve a rengeteg, csak korlátozott mértékben összehasonlítható ajánlat közül nem tudják, melyik lenne a legjobb a számukra. Célunk nem kisebb, mint hogy a szükséges információk rendelkezésre bocsátásával forradalmasítsuk a hagyományos értékesítési modelleket" - tette hozzá Sallai Ákos társalapító.

A BillKiller a bevezetés időszakában ingyenes az első 15.000 regisztráló számára, úgyhogy ha a kedves olvasó bizonytalan a mobilcsomagját illetően, most igazán érdemes letöltenie az applikációt!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.