Hirdetés
. Hirdetés

Kormányzati titkolózás: itt az Amazon AWS Wickr kommunikációs szolgáltatása

|

A megoldás az elmúlt években az adatvédelem hívei által használt alkalmazásból az amerikai hadsereg és a kormányzati szervek titkosított csevegőplatformjává vált.

Hirdetés

Egy évvel a Wickr cég felvásárlása után az Amazon nemrég bejelentette az AWS Wickr nevű együttműködési csomag előzetesét. A saját titkosítási protokollra épülő új, menedzselt szolgáltatás a vállalatok és kormányzati szervek számára nyújt biztonsági és adminisztratív ellenőrzéseket a biztonsági és megfelelőségi követelmények teljesítéséhez.

A Wikcr többrétegű AES-256 végponttól végpontig tartó titkosítást és kulcskezelési protokollokat használ, hogy a felhasználók biztonságosan megoszthassák a küldetéskritikus információkat. Az AWS Wickr-ben minden hívás, üzenet és fájl új, véletlenszerű titkosítási kulccsal és üzenetekkel van titkosítva. A felhőszolgáltató szerint a titkosítási kulcsok csak a Wickr-alkalmazásokon belül érhetők el, és nem kerülnek nyilvánosságra a Wickr-szerverek számára.

A javasolt felhasználási területek között szerepel az érzékeny kommunikáció védelmének támogatása, de lehetővé teszi a sávon kívüli kommunikációt a katasztrófa utáni helyreállítás és az incidensek elhárítása érdekében, megkönnyíti az adatkezelést, valamint a föderáción keresztül lehetővé teszi a belső és külső együttműködést.

Hirdetés

A Wickr a közszféra és a vállalati ügyfelek számára épített végponttól végpontig tartó titkosításon alapuló együttműködési megoldásokat. A cég felvásárlását követően az Amazon AWS-szolgáltatásként integrálta a Wickr-t, és új funkciókat fejlesztett ki, köztük egy új szoftverfejlesztői csomagot (SDK-t) és frissítette a kriptoprotokollokat.

Bár az AWS azt állítja, hogy nem fér hozzá a kommunikációhoz, a saját protokoll választása aggodalmakat keltett a közösségben. Christophe Tafani-Dereeper, a Datadog felhőbiztonsági kutatója megjegyezte: "Az AWS Wickr minden üzenetet, hívást és fájlt egy saját, 256 bites, végponttól végpontig terjedő titkosítási protokollal titkosít. Ez rémes, de úgy hangzik, hogy: saját titkosítással dolgoznak."

Az alacsony sávszélességű környezeti működésre való képességével a Wickr az elmúlt években az adatvédelem hívei által használt alkalmazásból az amerikai hadsereg és a kormányzati szervek titkosított csevegőplatformjává vált. Az új üzleti modell kétségeket ébresztett néhány felhasználóban, akik már-már nehezményezték, hogy a Wickr bevételének nagy része esetleg kormányzati szerződésekből származik. A légierő például milliókat költött a titkosított alkalmazásra. Fel is tették a kérdést, hogy az ilyen típusú szerződések miatt a Wickr vajon nagyobb valószínűséggel működik együtt a hatóságokkal?

A felhőszolgáltató nemrég adta ki az AWS Wickr ATAK bővítményt, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy nyomon kövessék más felhasználók tartózkodási helyét és a potenciális veszélyforrásokat. A harci övezetekben való használatra tervezett Android Team Awareness Kit térképezési, üzenetküldési és geofencing funkciókat nyújt. Az AWS Public Sector blogján megjelent cikkben a felhőszolgáltató bejelentette, hogy az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma számára elérhetővé vált a Wickr RAM, a hadviselők számára kifejlesztett, végponttól végpontig titkosított, teljes körű titkosított együttműködési alkalmazás.

Scott Piper, felhőbiztonsági tanácsadó ezt úgy kommentálta, hogy számára úgy tűnik, hogy az AWS Wickr akvizíciója katonai felhasználási esetekre irányult. Az AWS Wickr előnézete regisztrációhoz kötött, a szolgáltatás az előnézeti időszak alatt ingyenesen elérhető

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.