Hirdetés
. Hirdetés

Óriásit szakított az Android a Windows Phone halálán

|

Az iPhone viszont kevéssé vonzotta a windowsos mobilok egykori szerelmeseit.

Hirdetés

Hirdetés

A Windows Phone/Windows 10 Mobile piaci részesedése rohamléptekkel közelít a nullához.

A statisztikák szerint a platform egykori felhasználói közül a többség Androidra váltott, és csak kevesen gyarapították közülük az Apple vevőtáborát.

A Kantar elemző cég adatai szerint a 2017. decemberével zárult negyedévben a Windows mobilok irányából érkező új felhasználók segítettek minimálisa csökkenteni azt a veszteséget, amit az iPhone X megjelenése miatt kényszerült volna elszenvedni az Android.

Ami a Windows mobilokat illeti, az EU5 régióban az előző negyedévi 2,6  százalékról 0,7 százalékra csökkent a részarányuk.

A legnagyobb esést Franciaországban mérték, itt 3 százalékról 0,2 százalékra zuhant az arányuk. Spanyolországban csak 0,5 százalékot fogytak, ezzel azonban gyakorlatilag el is tűntek az országból - az Android részaránya viszont immár eléri a 87,1 százalékot.

Az Egyesült Államokban szintén megzuhantak a windowsos mobilok, részarányuk már csak 0,6 százalék, Japában pedig Spanyolországhoz hasonlóan nulla százalékot jeleznek a Kantar statisztikái.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.