Hirdetés
. Hirdetés

Új néven folytatja a Telenor

|

Rövidesen új márkanév jelenhet meg a magyar távközlési piacon, mivel tavasszal búcsúzik a Telenor.

Hirdetés

Lapértesülések szerint ismét nevet vált az ország egyik legrégebbi mobilszolgáltatója, a cseh PPF befektetői csoport kezében lévő Telenor Magyarország, miután nem licenceli tovább a Telenor márkanevet a korábbi tulajdonostól a cseh PPF Csoport.

A Telenor helyébe lépő új, egyelőre titokként kezelt márkát egységesen vezetik be a cégcsoport magyar, szerb és bolgár érdekeltségeinél, míg a cseh és a szlovák piacokon egy korábbi megállapodás alapján 2036-ig szinte biztosan használatban marad a spanyol Telefónicától 2013 óta licencelt O2 márkanév - írta a HWSW céges forrásokra hivatkozva.

Hirdetés

A márkanevet eredetileg 33 hónapig használhatták a leányvállalatok, ez márciusban lejárt volna, de egy évvel meghosszabbították további többéves opciós joggal.

A márciusi határidőt azonban már nem hosszabbították meg, így végleg kivezetik a piacról a Telenor márkanevet.

A Telenor Magyarországot 2018 júliusában vásárolta meg a norvég távközlési multitól az idén márciusban balesetben elhunyt cseh milliárdos, Petr Kellner befektetői csoportja. A cseh partner az ügylet során egyszerre tett ajánlatot négy régiós távközlési érdekeltségre, melyek közül a legkisebbet, a Telenor Montenegró 100 százalékát idén októberben eladta a Jászai Gellért érdekeltségébe tartozó, magyar 4ig-nek.

A névváltozással teljes arculatváltás is várható.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.