Hirdetés
. Hirdetés

Új IT-konferencia a láthatáron - jön az első hazai internethálózattal foglalkozó konferencia, a HUNOG!

|

A hazai hálózati szakemberek és internetszolgáltatók által, 2023-ban az egyik leginkább várt szakmai program, az első hazai NOG konferencia, a HUNOG_01. A NOG, a Network Operator Group, a 2000-es évek eleje óta világszerte a hálózati szakemberek közössége.

Hirdetés

A HUNOG konferencia célja Magyarországon is elsődlegesen az, hogy egy olyan platform legyen, ahol a hálózati szakemberek, internethálózat-üzemeltetők, internetszolgáltatók, regisztrátorok, hálózatépítők, szerverüzemeltetők és más IT-szakemberek, évről-évre találkozhatnak és eszmét cserélhetnek egymással. Másfelől elérhetővé teszi a nemzetközi tapasztalatokat és újdonságokat.

Az esemény 2023. október 11-én és 12-én lesz, amikor is a résztvevők másfél napot tölthetnek el olyan cégek képviselőivel és műszaki érdeklődésű szakemberekkel, akik szintén hálózatüzemeltetés, szerverkonfigurálás, IT-biztonság, ügyfélkapcsolat, valamint a műszaki terület és vállalatirányítás kihívásaival foglalkoznak.

A konferencián egymást váltják az előadások, gyakorlatias workshopok, panelbeszélgetések és vitaindító kerekasztalok. Hogy az éves találkozó programja még színesebb legyen, az első nap estéjén egy kötetlenebb közösségi esemény várja a látogatókat, ami a networking keretein belül és azon túl ad lehetőséget beszélgetésre, üzleti kapcsolatépítésre.

Hirdetés

A hiánypótló szakmai esemény részletes információi és jegyvásárlási lehetőségei megtalálhatók a https://hunog.hu weboldalon.

Tehát, ha internethálózat-építés és -üzemeltetés, internetszolgáltatás, domainregisztráció, szerverüzemeltetés, vagy az IT-biztonság a te tereped, és szívesen találkoznál szakmabeliekkel, ott a helyed!

Csatlakozz Te is az első hazai NOG konferenciához, a HUNOG-hoz!

Az esemény egyik szervezője az ISZT (Internet Szolgáltatók Tanácsa Tudományos Egyesület), amely az internetszolgáltatók szakmai szövetsége hazánkban. Az 1997 óta működő szervezet önszabályozó és érdekképviseleti tevékenységet lát el, tagjai között 51 internetszolgáltató található, a kisebb szolgáltatóktól a legnagyobbakig. A konferencia másik főszervezője, az ISZT Nonprofit Kft. - amely az ISZT 100%-os tulajdonában áll - felelős a legfelső szintű .HU névtérhez tartozó domainnevek nyilvántartásáért és kezeléséért, valamint a kapcsolódó műszaki infrastruktúra működtetéséért.
Az ISZT üzemelteti a BIX-et is (Budapest Internet Exchange), amely a magyarországi és most már számos külföldi internet- és tartalomszolgáltató forgalomkicserélő központja, valamint működteti a Hun-CERT-et, amely az internetbiztonsággal kapcsolatos incidensek kezelésére szakosodott.

Honnan jött az ötlet és miért pont most? - Miszori Attilát, az ISZT elnökét kérdeztük:

A NOG közösségek világszerte számos esemény keretében találkoznak, köztük nagyobb szakmai konferenciákon is. Évek óta terveztük, hogy a nemzetközi gyakorlathoz hasonlóan megszervezzük az első ilyen nagyobb hazai eseményt. Láttuk a nemzetközi gyakorlatot, meghallottuk a szakma igényét, és idén örömmel jelentettük be a HUNOG_01 dátumát. Az a célunk, hogy itthon is elérhetővé tegyük a nemzetközi tapasztalatokat, best practice-eket, mindezt könnyen megközelíthető helyszínen és elérhető áron.

Kiknek szól a HUNOG_01? - Bodor Csaba, az ISZT Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója:

Mindenképp hiánypótló lesz az októberi konferencia. Azokat a szakembereket hozzuk össze, akik korábban ebben a körben alig, vagy csak ritkán találkozhattak: internetszolgáltatók, regisztrátorok, szerverüzemeltetők, hálózatépítők, BIX-tagok, .HU regisztrátorok, ISZT Egyesületi tagok, és más magyar internetszolgáltató KKV-k - egymás között.

Egy erős NOG-közösség nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy a hazai internet infrastruktúra fejlődési üteme fennmaradjon. Különös figyelmet fordítunk arra, hogy minden résztvevő aktív részese lehessen az eseménynek, ezért szervezünk panelbeszélgetéseket, vitaindító kerekasztalokat is, és természetesen a networkingnek is kiemelt teret és időt adunk.

Vegyél részt te is az első magyar NOG konferencián, legyél naprakész a legfrissebb külföldi szakmai trendekkel, beszélgess és építs kapcsolatot hazai szakmabeliekkel - és erősítsük együtt a hazai szakmai közösséget: https://hunog.hu

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.