Hirdetés
. Hirdetés

10 éves a WordPress

|

10 éves múlt a népszerű blogplatform, a WordPress.

Hirdetés

2003-ban még új szereplőnek számított a WordPress a blogplatformok között, ugyanakkor az idő elteltével sikeresnek bizonyult az indulása és a működése. A b2/Cafeblog platformból továbbépített megoldás Matt Mullenwegtől és Mike Little-től származik. Az ingyenes és nyílt forráskódú blogeszköz 2003. május 27-én startolt el egészen pontosan. 

Az évek során a WordPress sokak számára nagyon fontossá vált, ez pedig abból is jól látható, hogy a legutóbbi verzióját több mint 18 milliószor töltötték már le a felhasználók. A WordPress mára már több mint 66 millió weboldalért felel, köztük például a CNN-ért. 

A WordPress jelenleg több mint 120 nyelven kínál blogokat, és az elmúlt hat évben is stabil növekedést tudott mutatni. A havonkénti oldalmegtekintések száma például 2007-ben még 186 millió volt, ez az idei évben már 4 milliárdra kúszott fel. 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.