Hirdetés
. Hirdetés

10 ezer dolláros IE8 rejtély

|

Az ausztrál Microsoft kincskereséssel, az amerikai éhező gyerekek étkeztetésével igyekszik növelni az Internet Explorer 8 részesedését.

Hirdetés

Miközben egyelőre a Microsoftnak nem lehet panasza az Internet Explorer 8 terjedését illetően, hiszen a böngésző az elmúlt hónapban - az automatikus frissítésnek köszönhetően - 91 százalékkal növelte piaci részesedését (3,7 százalékról 7,6 százalékra), mégis újabb és újabb akciókat vezetnek be annak népszerűsítésére.

 

ie8_jatek.jpg


Ausztrál kincskeresés

Ausztráliai leánycégük például játékosan igyekszik lendíteni az IE8 penetrációjának növelésén. Internetes kincskeresést hirdettek, ahol a győztes 10 ezer ausztrál dollárral gazdagodhat. Természetesen a részvétel alapfeltétele, hogy a kandidálóknak telepíteniük kell az Internet Explorer 8 böngészőt, hiszen a web-tengerében elrejtett oldalon csak ekkor jelenik meg a győzelmet jelentő regisztrációs gomb. Vagyis Firefox, Chrome tulajdonosok szinte esélytelenek a versenyben.

A kincskeresőknek egy Twitteres profilban igyekszenek irányt mutatni, elszórva pár információmorzsát, amiket persze megfelelően kódolva fogalmaznak meg. A játékban jelenleg - a Twitter profil követői alapján - 4000 felhasználó vesz részt, akiknek szeptember 17-ig van idejük arra, hogy megelőzve a többieket, megkaparintsák a 10 ezer dolláros jutalmat.

Éhezőkön segít a böngésző

Az ausztráliai kincskereséssel körülbelül egy időben indult amerikai kampány a felhasználókat teljesen más oldalról igyekszik megközelíteni: játék helyett a karitatív énjükre próbál hatni. Ha ugyanis valaki letölti a böngészőt a külön e célra létrehozott oldalról, akkor a Microsoft nyolc adag élelmiszer megvásárlásához szükséges 1,15 dollárt utal át az egyesült államokbeli szegények étkeztetését felkaroló Feeding America alapítványnak. A Browser for the Better kampány részeként így a rászorulóknak is segíthet az, aki letölti az Internet Explorer 8-at, miközben annak aktív használata nem feltétel. Persze a rosszmájúaknak nem érdemes tömegével letölteniük a böngészőt, hiszen a Microsoft maximum egymillió dolláros keretet ajánlott fel.

 

 

ie8_getthefacts.jpg

IE8 tények - Microsoft válogatása alapján

 

A két pozitív kampány mellett azonban elindult a szinte már klasszikusnak nevezhető konkurenciát kritizáló ellenkampány is. A Beszéljenek a tények (Get the Facts) oldalon elsőként ismertetik az Internet Explorer 8 új funkcióit, majd azok alapján összehasonlítják az új böngészőt a Firefox 3.0 és a Chrome 2.0 alkalmazásokkal, amelyek természetesen az egyéni válogatás alapján alulmaradnak a redmondi cég termékével szemben. S végezetül igyekszenek pár tévhitet is elhessegetni az Internet Explorer 8 körül. Ezek után nem lenne meglepő, ha a Mozilla, vagy a Google is hamarosan hasonló kampányba kezdene. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.