Hirdetés
. Hirdetés

10 iPhone ötletben látja a jövőt a Kulcs-Soft

|

A számlázó programok hazai szakértője tőzsdére ment és már iPhone programokat is fejleszt.

Hirdetés

A Kulcs-Soft alapító Kulcsár Tibor régi álma valósult meg, amikor az elektronikus tőzsdei kereskedés bevezetése előtti időkben a napi kereskedés kezdetének és végének jelzésére szolgáló, manapság inkább már csak az új részvények ünnepélyes bevezetésekor használt csengőt megszólaltatta.

Az új tőzsdei szereplő sajtótájékoztatón körvonalazta a cég rövid és hosszú távú terveit, amelyben komoly szerepet kap az internet és az iPhone is. Az elnök-vezérigazgató által bemutatott elképzelések a válságban is komoly fejlesztéseket irányoznak elő.

Kulcsár kifejtette, hogy az alaptevékenység – olcsó, magyar irodai szoftverek előállítás - mellett komoly tervei vannak világszerte. A vállalkozás az olcsó internetes marketing eszközeivel kívánja meghódítani azokat az országokat, ahol a modern céges kultúra éppen csak mostanában bontogatja szárnyait. A cég nemzetközi fejlesztéseire koncentráló Key-Soft az elmúlt 2 évben komoly eredményeket mutatott fel az ázsiai régióban, főképp Indiában.



A cég a tőzsdei bevezetéssel olyan fejlesztéseit is szeretné felgyorsítani, amelyek korábban nem tartoztak közvetlenül az alaptevékenységébe. A cég vezetője fantáziát lát az iPhone programokban, hiszen az AppleStore mindennek hasonló esélyeket ad, így egyedi, újszerű alkalmazások piacra dobásával komoly nyereségre tehet szert a fejlesztő. A Kulcs-Soft tervei között is szerepel már néhány ilyen alkalmazás elkészítése, illetve néhány már hamarosan a megjelenés közeli fázisba érkezik.

A Kulcs-Soft nem a tőzsdei jelenlététől várja a fejlesztéseihez és működéséhez szükséges tőkét, a válság hatásait új piacok keresésével és az internetes értékesítés lehetőségeinek jobb kihasználásával szándékozik elkerülni.

A vállalat részvényeinek tőzsdei bevezetése a 2009-es év második részvénybevezetése a Budapesti Értéktőzsdén. (Az első cég a KEG volt, amelynek árfolyama azóta jócskán alulmúlja a bevezetéskori árat.) A Kulcs-Soft részvényeinek pénteki nyitóára 1000 forint volt. A pénteki, első kereskedési napon 1 769 900 Forint napi forgalmat produkált a papír, s a záró ára 800 forint volt, ami a hétfői nyitásban visszaemelkedett 950 forintig több mint kétmillió forintos forgalom mellett.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.