Hirdetés
. Hirdetés

10 startupot támogat a PepsiCO

|

A Pepsi italokat gyártó PepsiCo tíz európai technológiai startup vállalkozás támogatását vállalta. Ezek közül a legtöbb az Egyesült Királyságban üzemel.

Hirdetés

Az étel és ital óriás a következő években amellett, hogy támogatja a startupokat, partnerein keresztül pénzügyi segítséget is ad majd nekik. Mindezek mellett a marketingstratégia felépítésében is segít majd annak a 10 induló vállalkozásnak, akik a 130 induló közül maradtak versenyben.

A PepsiCO mindezekért cserébe mindössze annyit kér, hogy a győztesek is működjenek közre a nagyvállalat márkáinak promotálásában, különös tekintettel a nálunk is népszerű Pepsire és a Walker Chips-re.

A nyertesek között tudhatja magát egy digitális vásárlást előtérbe helyező startup, a Slingshot Shopping is. Tagjai egyféle nagy online áruházat alkottak, amely lehetővé teszi interneten vásárló felhasználóknak, hogy a különböző oldalakon vásárolt termékeket egy nagy online kosárba rakhassák bele.

Egy másik induló, az úgynevezett Sports Team Space több száz amatőr labdarúgó klubnak segít abban, hogy egy mindent átfogó közösségi hálózat segítségével könnyedén kezelhessék a bajnokság és csapat dolgait.

Okostelefonnal kapcsolatos fejlesztésekkel foglalkozó vállalkozás is került a kalapba: a Screenreach Interactive azzal kedvez a felhasználóknak, hogy okostelefonok között hoz létre létre valós idejű, kétirányú interaktív kapcsolatot.

Mitch Vidler, a Slingshot 22 éves alapítója, azt mondta: "Tavaly fejeztük be az egyetemet, így nehéz elképzelni, hogy az általunk egy kis egyetemi szobában létrehozott technológiát egy olyan nagyvállalat fogja használni, mint a PepsiCo. Már alig várjuk, hogy együtt dolgozhassunk velük!"

A diákokat és a diplomásokat egyébként arra ösztönzik, hogy vegyenek részt a még ebben a hónapban lezajló egyik legnagyobb állásbörzén, a Silicon Roundabout Milkroundon Londonban, ahol a tech startupok valószínűleg százával keresik majd őket.

Nem is volt olyan régen, hogy az angol kormány kilenc olyan innovatív technológiai kis- és középvállalkozásnak adta meg a lehetőséget, hogy jövőbemutató elképzeléseiket egyenesen a brit közigazgatásnak prezentálhassák. A kormány „Innovation Launch Pad Product Surgery" elnevezésű programja azt a célt szolgálja, hogy segítsen a kis informatikai szállítók termékeinek és szolgáltatásainak értékesítésében. A 350 kkv ötleteire mintegy 2000 közalkalmazott szavazott.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.