Hirdetés
. Hirdetés

100 millió eladott készülék

|

A Sony Ericsson 2007 utolsó negyedévének pénzügyi eredményei 18 százalékos növekedésről számolnak be.

Hirdetés

A vállalat a negyedik negyedévben 30,8 millió egységet szállított le, ami 18 százalékos növekedést jelent az előző év ugyanezen időszakához képest. Az árbevétel a negyedévben 3,771 milliárd euró volt, ez nagyjából megegyezik az előző év negyedik negyedévének eredményével, és jól tükrözi az alacsonyabb árkategóriájú termékek jelentős növekedését a termékválasztékban. Az adózás előtti eredmény 501 millió euró volt, mely szintén megfelel az előző év ugyanezen időszakában regisztrált adatnak. A negyedév nettó eredménye 373 millió euró.

A Sony Ericsson Európában és Amerikában tovább növelte a piaci részesedését a negyedévben, főként a Walkman mobilok révén. Az előző negyedévhez képest az átlagos eladási ár valamelyest emelkedett, nagyrészt az új Walkman és Cyber-shot zászlóshajók, a W910 és K850 modellek megjelenésének köszönhetően. Ugyanakkor folytatódott az átlagos eladási ár csökkenésének trendje az előző évhez viszonyítva, mely a vállalat választékbővítési törekvéseivel magyarázható.

A Sony Ericssonnak a készülék-világpiacra vonatkozó 2007-es előrejelzése körülbelül 1,1 milliárd értékesített készülék, mely megfelel az előzetes becsléseknek. Ez alapján, a vállalat meggyőződése szerint 2 százalékponttal növelte piaci részesedését a 2006-os adathoz képest és így valamennyivel több mint 9 százalékos részesedést könyvelhet el a 2007-es évre.

Miles Flint 2007. november 1-jén távozott a vállalat elnök-vezérigazgatói beosztásából, és a helyét Hideki "Dick" Komiyama (képünkön) foglalta el. Dick Komiyama azelőtt az egyesült államokbeli Sony Electronics elnök-vezérigazgatója és a japán Sony Corporation elektronikai, marketing és értékesítési stratégiáért felelős részlegeinek ügyvezető alelnöke volt.

A negyedik negyedév során a Sony Ericsson bejelentette, hogy a Motorola vállalattal kötött megállapodás alapján a Motorola tulajdonába került a holland U.I. Holdings BV vállalat törzstőkéjének 50 százaléka. Az U.I. Holdings BV a svéd UIQ Technology AB szoftverfejlesztő vállalat tulajdonosa, melyet a Sony Ericsson a Symbian Ltd.-től vásárolt meg az év elején. A megállapodást az illetékes versenyhivatal a negyedik negyedév során hagyta jóvá.
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.