Hirdetés
. Hirdetés

103 hüvelykes plazma televízió - már idén!

|

A Panasonic bejelentette, hogy az idei CeBIT és a CES kiállításokon bemutatott 103 hüvelykes képátlójú plazma televízióját már idén év végén piacra dobná.

Hirdetés

Ha ez bekövetkezik, úgy a Panasonic lesz az első gyártó, amely ekkora méretű televízióval jelentkezik. A korábban bemutatott prototípusról annak idején semmilyen technikai adatot nem közöltek, ám most az ártól eltekintve minden fontosabb információt nyilvánosságra hoztak.

A decemberre megjelenő készülék 1920x1080 képpontos felbontásra képes, 3000:1 kontrasztarány mellett. Egyelőre nincs is olyan képernyő a piacon, ami ezt a natív felbontást képes lenne megjeleníteni. A plazma (PDP) technológiában a 40-50 hüvelykes képernyők az általánosak mostanában, ám ebben a szegmensben már kezdik elveszteni piaci részesedésüket a rivális LCD panelekkel szemben. Azok ugyanis ekkora méretben már képesek az 1080 soros horizontális megjelenítésre, míg a plazma képernyők a 720 soros felbontásnál megragadtak.

A PDP tehát egyértelműen a képmérettel tudná felvenni a versenyt az LCD-vel szemben. Kérdés azonban, hogy a nagyobb megjelenítő felület mennyivel növeli meg a készülék fogyasztását. A legfrissebb mérések szerint az LCD-hez képest szinte semmivel. Az ugyanis állandóan ugyanakkora teljesítményt vesz fel, míg a plazma technológia a megjelenített színektől függően változtatja a fogyasztást. Ráadásul, aki megengedheti magának, hogy egy ilyen drága tévét vásároljon, az nem biztos, hogy különösebben foglalkozik a villanyszámlával...

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.