Hirdetés
. Hirdetés

12 megapixeles kameratelefon?

|

A mobiltelefonokba szánt chipek vezető gyártója, a Texas Instruments kifejlesztett egy sokkal erősebb processzort, amely magas minőségű videó és egyéb erőforrás igényes alkalmazások futtatására képes.

Hirdetés

A vállalat szerint az új technológia lehetővé teszi a kamerás telefonok képminőségének drasztikus növekedését, és akár arra is képes lesz, hogy a memóriába letöltött nagyfelbontású videóanyagot televízión jelenítse meg. Tovább pontosítva a processzor képességeit, a TI szerint akár 12 megapixeles felbontású képek készítése is lehetővé válik, mindössze egy másodperces késleltetéssel. Márpedig ez jelenleg a legdrágább digitális fényképezőgépekkel oldható csak meg.

A chip jóval a hozzá fejleszthető alkalmazások előtt jár. Pár hónapon belül le tudják adni a végleges tervrajzokat a gyártóknak, s az új, OMAP 3 (open multimedia applications platform) technológia akár már jövőre megjelenhet telefonokban. Ennek ellenére még az OMAP 2-re épülő telefonok is csak Japánban kaphatók. Azok a készülékek 3,2 megapixeles kamerát tartalmaznak, illetve alkalmasak 3D-s alkalmazások, elsősorban játékok futtatására is.

A vállalat nem közölte termékenként részletezve a bevételi adatait, de annyit elárultak, hogy tavaly a mintegy 400 millió dolláros vezeték nélküli eszközökből származó bevételnövekedés nagy része a komolyabb mobiltelefonok eladásaiból származott.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.