Hirdetés
. Hirdetés

12 milliárdos új rendszer

|

Az uniós és magyar forrásból épülő Költségvetési Gazdálkodási Rendszer jelentős megtakarítást eredményezhet.

Hirdetés

A pénzügyminiszter a kiemelt projekt támogatási szerződésének bemutatásán elmondta, hogy az államháztartás egésze 13-14 ezer milliárd, illetve ezen a belül a központi költségvetés 9 ezer milliárdos gazdálkodásánál a költségvetési szigort szolgálja a rendszer bevezetése, ezzel ugyanis jobban nyomon követhetők és ellenőrizhetők lesznek a kiadások és a bevételek. Az új rendszer kiterjed a költségvetés tervezésére, az előirányzatok teljesülésére, a kötelezettségvállalásokra, a könyvelésre és a számlavezetésre is, az önkormányzatok pedig csak az állami kapcsolataiknál alkalmazzák a rendszert.

A fejlesztésnek köszönhetően évente mintegy 2 millió papíralapú nyomtatvány kiváltására lesz lehetőség és átláthatóbb lesz a közpénzek felhasználása. A projekt megvalósítási költsége bruttó 11,831 milliárd forint, 100 százalékban vissza nem térítendő uniós és magyar támogatás, utóbbi nagyságrendje 15 százalék.

A szállítót pályázaton választják ki, a nyertes ajánlattevővel szeptember végén kötnek szerződést. A KGR átadására 2010 első negyedévének végén kerülhet sor.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.