Hirdetés
. Hirdetés

12 sérülékenységet orvosol a Cisco

|

A Cisco Systems elérhetővé tette ez évi második hibajavító csomagját.

Hirdetés

A Cisco - tervezett módon - évente két alkalommal adja ki a különböző hálózati eszközeihez valamint szoftvereihez tartozó biztonsági közleményeit, és ezekkel együtt a sebezhetőségek megszüntetésére alkalmas hibajavításait. A cég a napokban tette elérhetővé az ez évi második hibajavító "csomagját", amely összesen tizenkét sérülékenység kijavítására ad lehetőséget.

 

 

cisco.jpg


A Cisco a tizenkét sebezhetőségről tizenegy biztonsági közleményben számolt be. Ezek elsősorban olyan routereket, switcheket és egyéb hálózati eszközöket érintenek, amelyek esetében használatos a Cisco IOS valamint a Cisco Unified Communications Manager. E két Cisco megoldás hordozza ugyanis a sérülékenységeket. A cég szerint a biztonsági rések kihasználásával a támadók szolgáltatásmegtagadási támadásokat kezdeményezhetnek, illetve bizalmas adatokhoz férhetnek hozzá. Az egyik IOS-ben rejlő hiba pedig lehetőséget biztosíthat arra, hogy illetéktelen személyek olyan hálózati szegmensekhez is hozzáférhessenek, amelyekhez amúgy nem lenne jogosultságuk.

A Cisco tervei szerint a következő biztonsági frissítésre 2010. március 24-én fog sor kerülni. A sebezhetőségekről további információk az Isidor Biztonsági Központ weboldalain olvashatók.

A hír a Computerworld Biztonság rovatában jelent meg.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.