Hirdetés
. Hirdetés

15 éve élnek űrhajósok a Nemzetközi Űrállomáson

|

Az első expedíció 2000. november 2-án kezdte meg munkáját.

Hirdetés

A NASA és a világ űrkutató közössége ebben a hónapban ünnepli azt, hogy a Nemzetközi Űrállomáson immár 15 egymást követő évben élnek és dolgoznak űrhajósok: az első személyzet (két orosz és egy amerikai) 2000. november 2-án kezdte meg küldetését. Az elmúlt másfél évtized során összesen 45, személyzetet szállító expedíció - 220 ember 17 országból - látogatta meg az űrállomást, és az űrhajósok 189 űrsétát tettek (141-et az amerikaiak, 48-at az oroszok). A személyzet hetente mintegy 35 órát tölt biológiai, fizikai és más jellegű kutatással. Az energiaellátását biztosító hatalmas területű napelemeinek köszönhetően a 108,5 méter hosszúságú Nemzetközi Űrállomás a Hold után a második legfényesebb objektum az éjszakai égbolton.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.