Hirdetés
. Hirdetés

1,6 millió Bravia TV-t hív vissza a Sony

|

Egy alkatrész túlmelegedése a baj oka.

Hirdetés

Japánban és más régiókban összesen 1,6 millió Sony Bravia tévékészüléket kényszerült visszahívni a gyártó. Az intézkedés a 2007 után értékesített nyolc típusra vonatkozik, a KDL-40D3400, KDL-40D3500, KDL-40D3550, KDL-40D3660, KDL-40V3000, KDL-40W3000, KDL-40X3000 és KDL-40X3500 érintett a kérdésben.

 

A TechChrunch szerint egy háttérvilágításért felelős alkatrész okozza a gondot, ennek túlmelegedése olvasztja meg a felső burkolatot. A Sony adatai szerint 2008 óta tizenegy esetben jelentettek problémát ezekkel a tévékkel kapcsolatban, valamennyi Japánban fordult elő egyelőre. Mivel csak 189 000 Bravia tévét adtak el otthon ezekből a modellekből valószínűleg nagyobbrészt az USA és Európa vásárlói is tapasztalhatnak gondokat. A szórásban valószínűleg mi is benne vagyunk, hiszen nem egy a problémás modellek közül megtalálható volt a hazai Sony kínálatában is.

 

 

 

 

A visszahívás keretében a Sony nem cseréli ki a készülékeket és nem is téríti vissza a vételárat, de ingyenesen kicseréli a problémás alkatrészt. Egyes országokban a javítás idejére kölcsöntévét is biztosíthat a cég.

 

Az eset ha nem is rengeti meg a gyártót, de jócskán árt hírnevének. A baj persze nem jár egyedül, nemrégiben újra megtámadták a cég hálózatát, szerencsére ezúttal nem sikerült hitelkártya információkhoz jutniuk.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.