Hirdetés
. Hirdetés

19. Közép-Európai Informatikai Diákolimpia

|

Tegnap véget ért Tatán a 12 országból érkezett csapatok részvételével zajlott Közép-európai Informatikai Diákolimpia. Magyarország szépen teljesített.

Hirdetés

CEOI 2012
Tizenkét országból 52 tehetséges informatikus diák mérte össze tudását a hétnapos, kulturális programokkal színesített versenyen. A versenyen 6 aranyérem, 10 ezüstérem és 14 bronzérem került kiosztásra. A legjobban Románia és Bulgária csapatai szerepeltek 2-2 aranyérmet szerezve, Magyarország, amely két csapattal vehetett részt az olimpián 1 ezüst és 4 bronzérmet szerzett (bővebben itt).

Az olimpiával egy időben az interneten meghirdetett versenyen a világ számos pontjáról négyszázan vettek részt. Az olimpia igazi kuriózuma volt, hogy a versenyzők interaktív videó-konferencián vehettek részt a Google vezető mérnöke közreműködésével. „15 évvel ezelőtt én is egyike voltam ezeknek a diákoknak, magam is részt vettem hasonló versenyeken. Ennek is köszönhetem karrierem a Google-nél. Örülök, hogy megoszthattam élményeimet velük” - mondta Mihai Stroe, a Google vezető mérnöke Zürichből.

a tatai Eötvös József Gimnázium
Az olimpiának a tatai Eötvös József Gimnázium adott otthont, ahol korábban évekig tanított maga Öveges Professzor is. A díjátadón Dr. Hoffmann Rózsa, oktatásért felelős államtitkár köszöntő levelét Michl József országgyűlési képviselő az Országgyűlés Oktatási, tudományos és kutatási bizottságának tagja, Tata város polgármestere olvasta fel. A nemzetközi verseny rendezője a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság, az információs társadalom, az informatika szakma és az informatikai tehetséggondozás elkötelezett támogatója.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.