Hirdetés
. Hirdetés

2006 nem lesz az akkumulátorok éve

|

Alig csitultak el a Sony 6 millió visszahívott laptop-akkumulátora körüli hullámok, máris újabb cég, ezúttal a Panasonic rendeli vissza termékeit.

Hirdetés

A Matsushita Electric Industrial (Panasonic) mechanikai problémákra hivatkozva hívta vissza több ezer Japánban értékesített laptop akkumulátorát. A cég közleménye szerint az eszközök rendellenes működése komoly túlmelegedést eredményezhet, ezáltal pedig tűzveszélyessé válhat. A körülbelül 6 ezer akkumulátor 2005 tavaszán került forgalomba a CF-W4G Let's Note W4 laptopokal együtt.

Akira Kadota, a vállalat tokiói szóvivője szerint a probléma főleg akkor jelentkezhet, ha a felhasználó leejti, vagy akár csak durvább mozdulattal helyezi az asztalra készülékét, mert ilyenkor a tolózár egy apró rugója a borításon áthatolva zárlatot okozhat. A Panasonic szerint eddig kétszer fordult elő dokumentálhatóan az esemény.

Kadota szerint a jelenlegi ügy teljesen más, mint a Sony akkumulátorok korábbi esete volt. A Dell és nem sokkal később az Apple által visszahívott összesen 6 millió darab hibás elem a gyártás során a cellákba kerülő fémszennyeződés miatt jelentett kockázatot. A szóvivő nem nevezte meg a jelenlegi visszarendelésben érintett eszközök gyártóját, de annyit elmondott, hogy nem a Panasonicról és ezúttal nem is a Sonyról van szó.

A vállalat részletes közleménye ezen az oldalon tekinthető meg.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.