Hirdetés
. Hirdetés

2015-ig memóriahiány lesz

|

Évekig zuhantak a memóriák árai a túlkészlet mellett, most pedig készlethiányos időszak következik.

Hirdetés

A memóriapiac évekig küzdött a túlkészletekkel, ami persze újabb és újabb, óriási méretékű árcsökkentésekhez vezetett. Az elmúlt fél év során a gyártók viszont folyamatosan csökkentették a kapacitásukat, aminek most meg is lett az eredménye

Végül sikerült megtalálniuk az egyensúlyt a keresletben és a kínálatban, bár ez az állapot azért nem tartott olyan sokáig. Ezúttal ugyanis az ellenkező irányba indultak el a vállalatok, a DRAM lapkákból pedig hiány lépett fel. 

Több gyártó is komoly készlethiányokban gondolkodik, az Inotera szerint például egészen 2015-ig tart majd a jelenlegi állapot. Ugyanakkor az iparágra kedvező változás, hogy bár a PC-k haldokolnak, mivel a mobil eszközök iránti kereslet rohamosan nő, ezért a memóriagyártók is növekedési pályára állhatnak. A készletekkel persze biztosan gond lesz, hiszen tanultak a korábbi évekből: nem éri meg a szükségesnél többet termelni. 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.