Hirdetés
. Hirdetés

2015-ig négyszeresére nőhet a wifi-elérések száma

|

Az Informa Telecoms and Media elemzése szerint a következő négy évben 350 százalékkal nőhet az ingyenesen hozzáférhető hotspotok száma. A szolgáltatók igyekeznek tehermentesíteni a túlterhelt mobilhálózatokat.

Hirdetés

Az Informa Telecoms and Media kutatócég szerdán hozta nyilvánosságra „Global developments in public Wi-Fi" című jelentését. A kutatást a Wireless Broadband Alliance (WBA) rendelte meg; a szervezet - melynek tagjai között az AT&T, a Boingo, a Cisco Systems, a Deutsche Telecom és a Google is ott van - célja az, hogy egyszerűbbé tegye a wifi-szolgáltatások használatát.

Az Informa jelentése szerint 2015-re világszerte 5,8 millióra nő a szabadon hozzáférhető wifi-hotspotok száma. A látványos, négy év alatt közel 350 százalékos növekedés legfontosabb oka a mobil adatforgalom megugrása lesz; az Ericsson hétfőn közzétett felmérése azt mutatja, hogy a 2G, 3G és 4G hálózatokon átmenő információ mennyiség 2011 és 2016 között a tízszeresére nő majd.

Thomas Wehmeier, az Informa vezető elemzője szerint a szolgáltatóknak alternatív adatkezelési technológiákat - köztük wifi és LTE-rendszereket, adatformázási megoldásokat - kell hadrendbe állítaniuk, ha kezelni akarják a mindent elárasztó adatdömpinget. A felhasználóknak mindegy, hogy 3G, 4G vagy wifi-szisztémákat használnak: a lényeg, hogy jól működő hálózati szolgáltatásokat kapjanak - érvel közleményében a WBA.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.