Hirdetés
. Hirdetés

220 pont, 118 millió forint

|

A kormány jövőre is folytatja a határon túli eMagyar pontok hálózatának a finanszírozását - jelentette ki a GKM közpolitikai igazgatója.

Hirdetés

Csepeli György Aradon, az eTransylvania Egyesület által megrendezett informatikai konferencián vett részt, melynek főtámogatója a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium volt. A közpolitikai igazgató a jövő évi tervekről elmondta: nem extenzív, hanem intenzív irányba folytatják a hálózat fejlesztését. Hozzátette: ez azt jelenti, hogy nem létesítenek újabb internet-hozzáférési pontokat, hanem a már meglévőket "hálózatiasítják" például portálok létrehozásával - adta hírül pénteken az MTI.

A hírügynökség kérdésére, miszerint mennyi pénzt szánnak a jövő évben erre a célra, elmondta: nem kevesebbet mint az idén. Csepeli tájékoztatása szerint 2007-ben a GKM 118 millió forintot fordít eMagyar pontok létesítésére a határon túl, ebből 40 milliót Erdélyben használnak fel. A Kárpát-medencében összesen 220 eMagyar pontból áll a hálózat, ebből 170 Erdélyben és Partiumban működik. Úgy vélte, hogy nagyon sikeresnek bizonyult ez a program, amelyet 2003-ban kezdett el a GKM-be időközben beolvasztott Informatikai és Távközlési Minisztérium.

Csepeli szerint nem csak egyszerű támogatásról van szó, hiszen - mint fogalmazott - egy befektetett forint legalább hármat-négyet fial. Kifejtette: tartalmat és szolgáltatást termelnek az e-magyar pontok, amelyek egyben térség-, gazdaság- és közösségfejlesztő lehetőséget jelentenek. A konferenciát megelőzően Kovács Kálmán magyar környezetvédelmi államtitkár és Nagy Zsolt, a romániai eTransylvania Egyesület Tanácsadó Testületének elnöke jelenlétében adták át azokat a környezetbarát számítógépeket, amelyeket ezentúl az Arad megyei Ágyán használnak. Itt 2005-ben nyílt eMagyar pont.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.