Hirdetés
. Hirdetés

230 millió dollárt ért a Micron NAND flash memóriája

|

Az Intel 230 millió dollárt fizetett a Micron Technology vállalatnak a NAND flash memóriáinak tervrajzaiért, és a kapcsolódó technológiákért. Az összeg továbbá a tervrajzok módosíthatóságára is kiterjed.

Hirdetés

A megállapodás a két chipgyártó vállalat által tavaly alapított közös vállalat, az IM Flash Technologies számára köttetett. Az új vállalat célja az Intel és Micron sikerekeinek továbbvitele, hogy folytathassák a kiemelkedően növekvő, 13 milliárd dolláros NAND flash memória iparágban az előrelépést. A létesítmény hivatalosan januárban nyitotta meg kapuit.

A piacot jelenleg a Samsung Electronics vezeti fölényesen, őt követi a Toshiba. A nagy tárkapacitású chipek népszerűsége egyre csak növekszik. Legjobb tulajdonságaik közé tartozik, hogy az adatokat a kikapcsolást követően is megőrzik, így aztán a digitális kamerákban és a mobiltelefonokban, valamint a hordozható médialejátszókban is kezdi kiszorítani legnagyobb vetélytársát, a mini merevlemezeket.

Az új vállalat a Micron tulajdonában lévő üzemektől függetlenül tevékenykedik majd az elkövetkezendő években. Az IM Flash jelenleg a Micron Virginiában, Manassasban található üzemének felét bérli. Hamarosan azonban megvásárolja és üzembe helyezi a termeléshez szükséges eszközeit, a gépeket azonban továbbra is a Micron üzemelteti és felügyeli majd. Ellenszolgáltatásként az ott gyártott chipeket olyan áron adja majd el a Micronnak, hogy az fedezze az előállítási és karbantartási költségeket.

A Micron jelenleg a világ egyik legnagyobb DRAM előállítója. Tavaly szövetségre lépett az Intellel, hogy nagyobb eséllyel vehessék fel közösen a harcot a NAND flash memóriák piacán. A megállapodást rögtön követte az első nagy megrendelő bejelentése az Apple Computer személyében. Az IM Flash-sel aláírt megállapodás értelmében 2010-ig ők szállítják majd a memóriákat az Apple eszközeibe. Ezt megerősítendő előre kifizettek 250 millió dollárt.

Az új vállalat nem sokat változtatott a Micron 2006. március 2-án zárult idei első pénzügyi negyedévében realizált bevételein. Az eladások az egy évvel korábbi 1,3 milliárd dollárról 1,2-re csökkentek, ám a nettó profit 117,9 millió dollárról 193 millióra növekedett. Ami a leginkább nehezítette a pénzügyi helyzetet, az a folyamatosan zuhanó DRAM memória árak, melyet tetézett a növekvő előállítási költség.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.