Hirdetés
. Hirdetés

25 éves a smiley

|

Állítása szerint 25 évvel ezelőtt a Carnegie Mellon University professzora, Scott E. Fahlman használta először az ismert jelsorozatot - kettőspont, idézőjel, zárójel - egy elektronikus üzenetben.

Hirdetés

A szakértők körében nagyjából teljes az egyetértés, hogy a smiley és a többi emotikon nagyban hozzásegítette az embereket ahhoz, hogy elektronikus üzeneteiket többlettartalommal lássák el, hogy közöljék azt a metakommunikációs tartalmat, ami a puszta szövegből esetleg nem jönne le.

Fahlman 1982. február 19-én tette közzé javaslatát egy online üzenőfalon. "A viccek kísérőjének a következő karaktersorozatot javaslom: :-). Elforgatva olvassátok." A Carnegie Melon szerint a profeszor smiley-jai innen terjedtek el más egyetemekre, majd cégekhez, és végül az internet terjedésével mindenkihez eljutottak.

Folytatás a PC World weboldalán >>

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.