Hirdetés
. Hirdetés

25 millió dollárral a jólétért

|

A Google.org az emberi életminőség javítását célozza új kezdeményezéseivel, amelyek az információ hatalmára és a technológiára épülnek.

Hirdetés

A Google.org öt kulcsfontosságú kezdeményezést jelentett be annak a törekvésnek a jegyében, amely során az információ hatalmát és a technológiát az emberi életminőség javítása érdekében használja fel. A cég összességében 25 millió dollárt ad új támogatásokra és befektetésekre. Ennek pénzügyi háttérét a Google alapítói közti megállapodás képezi, miszerint a cég tőkéjének és az éves nyereségnek körülbelül 1 százalékát, illetve alkalmazottaik munkaidejének egy részét jótékonysági célokra fordítják. A vállalat célja felhívni a figyelmet néhány olyan igen fontos problémára, amelyekkel az egész világnak is szembesülnie kell az elkövetkező évtized során. Úgy véli, hogy ezáltal jobb és biztonságosabb világot teremthet a következő generációk számára a Földön.

A Google.org támogatja azon törekvéseket, amelyek révén a közösségek meg tudják jósolni és előzni a káros eseményeket, mielőtt azok helyi, regionális vagy globális krízisekké nőnék ki magukat. A gyors ökológiai és társadalmi változások egyre növelik az olyan kockázatokat, amilyenek például a fertőző betegségek, az aszály és egyéb környezeti katasztrófák. A Google.org elsődlegesen Délkelet-Ázsia és a trópusi Afrika vidékére irányítja figyelmét. Előbbi terület a SARS-vírus gócpontja, emellett a madárinfluenza veszélye is igen nagy - ezért a szervezet más társaságokkal együttműködve helyi létesítményeket és megelőző programokat szeretne létrehozni ezen a területen.

Az InSTEDD (Innovative Support to Emergencies, Diseases and Disasters) non-profit szervezet 5 millió dollárt kap, hogy a korábbiaknál hatékonyabban tudja a globális egészségügyi veszélyeket és egyéb, az emberi életet fenyegető kríziseket kiszűrni, majd felkészülni és megfelelő módon reagálni rájuk. Az InSTEDD számos segélyszervezettel, kormányzattal, tudományos intézménnyel és vezető tudósokkal fog együtt dolgozni, hogy a szoftverek és más technológiai eszközök, illetve szolgáltatások révén segítse elő az információáramlást. Az InSTEDD ezentúl támogatja a humanitárius célú közösségeket, hogy alaposabban felkészülhessenek, és megfelelően reagálhassanak a közegészségügyi vészhelyzetekre.

A biológiai fenyegetettség megelőzése, illetve kivédése érdekében 2,5 millió dollárral járul hozzá a Nuclear Threat Initiative által létrehozott GHSI (Global Health and Security Initiative) tevékenységéhez. A Google.org segíti a GHSI arra irányuló munkáját, hogy a Mekong-medence (Thaiföld, Vietnam, Kambodzsa, Laosz, Mianmar és Kína egyes tartományai) területén a szakképzés támogatásával, valamint fejlettebb és nagyobb laboratóriumok létrehozásával időben észlelhessék és legyőzhessék a különböző kórokat.

Több mint 600 ezer dollárhoz jut a Clark Egyetem a Google.org és a Gordon és Betty Moore Alapítvány jóvoltából, amelyet az egyetem laboratóriumának fejlesztésére fognak felhasználni. Ezáltal a klímaváltozásnak az ökoszisztémára, az Amazonas-menti és afrikai népek élelem-ellátottságára és egészségére tett hatását tudják hatékonyabban elemezni, előrejelezni. Ez egy olyan platform prototípusa, amelyben a globális környezeti, egészségügyi, fejlesztési adatok és elemző eszközök az interneten keresztül ingyen elérhetők a globális közösségek számára.

A Google.org és partnerei nagyban elősegítik a létfontosságú információk áramlását az olyan nélkülöző országok és régiók felé, mint például India és Kelet-Afrika. A fejlődő országok esetében még az alapvető közszolgáltatások sem érhetők el, főként a társadalom szegényebb rétegei számára. A vállalat támogatja az állampolgárok, közösségek, szolgáltatók és szabályozó hatóságok közti információáramlást az alapvető közszolgáltatások - amilyen például az oktatás, egészség- és vízügy - továbbfejlesztése érdekében.

2 millió dolláros támogatást kap az indiai Pratham civil szervezetnek egy független intézmény létrehozásához, amely az oktatás országos helyzetéről szóló éves jelentést (Nationwide Annual Status of Education Report, ASER), illetve egyéb széleskörű felméréseket fog elkészíteni az oktatás területén. A cél az ilyen jellegű értékelések meghonosítása a többi szektorban is. 765 ezer dollár jut a Költségvetési és Törvénykezési Tanulmányok Központjának (Centre for Budget and Policy Studies), egy bangalore-i székhelyű elemző csoportnak, a Költségvetési Információs Szolgáltatás létrehozása érdekében. A cél az indiai önkormányzatok számára a körzeti és városi szintű tervezés megkönnyítése. Végül 660 ezer dollárt adományoz a Törvénykezési Kutatási Központnak (Center for Policy Reserach), azért, hogy egy előremutató jellegű vita alakulhasson ki a városi önkormányzatok és városi szolgáltatások témakörében.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.