Hirdetés
. Hirdetés

290 millió dollár kártérítést fizet a Microsoft

|

Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága jóváhagyta az i4i kontra Microsoft szabadalmi per ítéletét.

Hirdetés

A Reuters tudósítása szerint az amerikai Legfelsőbb Bíróság szentesítette a Fellebbviteli Bíróság 2009 decemberi, i4i keresetének helyt adó döntését, amely cég a Word 2007 szövegszerkesztőben megtalálható egyedi XML formátum miatt szabadalomsértéssel vádolta meg a Microsoftot.

 



Az immár végleges ítélet értelmében a redmondi szoftvercégnek 290 millió dolláros kártérítést kell fizetnie a szabadalom bitorlása miatt. Ezen felül más teendője nincsen, mivel az érintett XML (Extensible Markup Language) szabadalmakat már korábban eltávolították a szoftvereikből.

A pereskedés 2007 márciusában kezdődött. A torontói székhelyű cég beadványa szerint ugyanis a szoftveróriás megsértette az 1998. július 28-án bejegyzett szabadalmukat, amely lényege, hogy pontosan leírja: miként kell szükségtelenné tenni a konvertáló kódok kézi beágyazását. Álláspontjuk alapján az XML fájlformátumok pontosan ezt valósítják meg, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy olyan elemekkel gazdagítják állományaikat, amelyeket később más szövegszerkesztők is képesek értelmezni. Álláspontjuk szerint a Microsoft a Worddel így 80 százalékos piaci részesedést szerzett az egyedi XML szerkesztők piacán, ami miatt kérték a kárpótlást.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.