Hirdetés
. Hirdetés

3 év múlva érkezhet a Windows 8

|

Egy a PDC-n bemutatott dia szerint 2012 tájékán jelenhet meg a Windows 8.

Hirdetés

A Microsoft múlt heti fejlesztői konferenciáján érdekes diát tettek közzé a Windows Server fejlesztői, akik szakemberekből álló közönségüket arról szerették volna tájékoztatni, hogy körülbelül mikorra várható a következő szerveroldali operációs rendszerük megjelenése. Ha csak az általuk bemutatott képet nézzük, akkor az is önmagában hírértékkel bír, hiszen e szerint 2012 tájékán érkezhet a Windows Server 2008 R2 utódja, ami jelenleg Windows 8 Server kódnéven fut.

 

win8-server.jpg


Az emberek többségének azonban érdekesebb lehet, hogy rögtön megindultak a pletykák a Windows 8 megjelenésével kapcsolatban is, amelyet többen a dia alapján szintén 2012-re datálnak. Ez logikus lenne, hiszen a kliensoldali és a szerveroldali platformokat általában a Microsoft egyszerre jelenteti meg - gondoljunk csak a Windows 7 és a Windows Server 2008 R2 érkezésére - azon egyszerű okból, mert a friss kliensoldali rendszer sokszor csak a legújabb Server kiadással képes tudásának a legjavát hozni. Ha pedig a Windowsok megjelenési gyakoriságát nézzük, akkor sem lenne nagy meglepetés a 2012-es céldátum.

Mindemellett a redmondi szoftvercég még egyáltalán nem akar semmilyen információt megosztani a Windows 8-cal kapcsolatban, sőt Steven Sinofsky, a Windows-üzletág vezetője egy újságíró kérdésére még a nevét sem akarta megerősíteni. Ettől függetlenül azonban nem zár tökéletesen a Microsoft kommunikációs gépezete, hiszen azt már tudjuk, hogy ez év áprilisában elkezdték a fejlesztők toborzását az új operációs rendszer készítéséhez. Sőt később Robert Morgan, a Microsoft vezető kutatója a Windows 8 128 bites támogatásáról is beszélt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.