Hirdetés
. Hirdetés

30 százalékot gyorsultak a mobilos weboldalak

|

Tavalyhoz képest gyorsabban böngészhetünk tabletről és okostelefonról.

Hirdetés

A Google Analytics szolgáltatásának statisztikái szerint a weboldalak gyorsultak tavalyhoz képest. A mobilos böngészőkkel átlagosan 30 százalékkal lehet gyorsabbal elérni egy honlapot, mint egy évvel ezelőtt. Ami az asztali felhasználókat illeti, ők 3,5 százalékkal hamarabb látják meg az oldal tartalmát. 

A mobilos weblapoknál különösen fontos, hogy a nagy weboldalak, lassú hálózatok és korlátozott képességű processzorok hármasa miatt a lassúság riasztó lehet, ezért kevesebben hajlandóak használni ezeket. A hálózatok sebessége megnyugtatóan fejlődik, azonban Steve Souders, a Google teljesítményért felelős főmérnöke szerint nem ennek köszönhető a gyorsulás. Ő úgy gondolja, hogy az eredmények leginkább a böngészők fejlesztéseinek köszönhetőek. 

Az oldalak betöltési sebességét egyébként számos tényező befolyásolja, így a hálózat sebessége, a webszerver szoftvere, a weboldalak kialakítása és maga a böngésző. A Google szeretné, ha az iparág minden téren fejlesztene, hiszen a jobb teljesítmény több használatot jelentene. Ez persze több kereséshez, így több bevételhez is vezet. A Google ugyanakkor azt is hozzátette, hogy a weblapok egyre nagyobbak, a webfejlesztők pedig sokszor nem a legjobb megoldásokat választják. 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.