Hirdetés
. Hirdetés

300 Mb/s sebességű mobilinternet

|

A japán NTT DoCoMo egy hónapon át teszteli a Super 3G hálózaton elérhető internetezési sebességet. A cél a 300 Mb/s.

Hirdetés

A japán NTT DoCoMo mobilszolgáltató egy hónapon keresztül, házon belül teszteli a Super 3G hálózat adatletöltési és -feltöltési sebességét. A szolgáltató reményei szerint a teszt során elérik majd a 300 Mb/s letöltési sebességet. A teszt során az első fázisban egy antennát használnak adónak és vevőnek, később pedig négy multiple-input multiple-output (MIMO) antennát alkalmaznak. A teszt során megvizsgálják azt is, hogy a kommunikáció hogyan adható át egyik bázisállomástól a másikig.

A Super 3G vagy más nevén LTE (Long Term Evolution) ugyanazt a rádióspektrumot használja, mint a már kereskedelmi forgalomban lévő 3G hálózat. A hasonlóság körülbelül ennyiben ki is merül: például a Super 3G különböző modulációs rendszereket használ adattovábbításra. Számítások szerint a hálózat felé küldött adat maximum 80 Mb/s sebességgel utazhat, míg a hálózatról lekért adat maximális sebessége 300 Mb/s.

Az NTT DoCoMo, japán legnagyobb mobilszolgáltatója a Super 3G technológia bevezetésén már dolgozik egy ideje - tervei szerint kereskedelmi használatba 2009-ben kerülnek a technológia. A Super 3G lenne az átmenet a jelenlegi 3,5G technológia és a 4G technológia között.

A szolgáltató agresszíven fejleszti a 4G-t is. Tavaly decemberben egy kísérleti 4G vevőn sikerült 5Gb/s sebességet elérni, a vevő 10 kilométer per órás sebességgel mozgott.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.