Hirdetés
. Hirdetés

3,7 billió dollárt költhetünk idén az IT szektorban

|

Az IT-s termékekre és szolgáltatásokra idén 4,2 százalékkal többet adhatunk ki.

Hirdetés

A Gartner elemzőcég szerint az IT-s szektorban idén 3,7 billió dollárt költhetünk el összesen. Ez a pesszimizmus enyhülését jelenti, ugyanis 4,2 százalékos pluszt prognosztizál, szemben a korábbi 3,8 százalékos előrejelzéssel. Ennek ellenére az elemzők megjegyezték, hogy az extra emelkedés a külföldi valuták dollár szembeni értéknövekedésének köszönhető, enélkül ugyanis 3,9 százalékot jósolnak.

Mélyebbre ásva arra jutottak, hogy a cégek várhatóan 666 milliárd dollárt adnak majd ki idén PC-kre, tabletekre, mobiltelefonokra és nyomtatókra. Ez 6,3 százalékos emelkedést jelentene a tavalyi évhez viszonyítva. A Gartner korábban 7,9 százalékos pluszra számított ebben a kategóriában.

A 2012. és 2016. közötti időszakot vizsgálva évenként 4,5 százalékos növekedést vár a Gartner, ami csökkenés a korábban meghatározott 6,4 százalékhoz képest. Ebben szerepet játszik az is, hogy a tabletek és az androidos eszközök ára egyre lentebb van a belépőkategóriás modelleknek köszönhetően, így a növekedés lassul.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.