Hirdetés
. Hirdetés

458 milliót kaszált a Sony

|

Több évnyi veszteség után 2012-ben végre nyereségessé vált a Sony.

Hirdetés

A Sony évek óta csak veszteségről számolt be eddig, ha a pénzügyekről volt szó. Úgy tűnik, a balszerencséjük most véget ért, a legutóbbi pénzügyi jelentésük ugyanis arról tanúskodik, hogy 2012-ben végre nyereséges vállalattá alakultak, ismét. 

A cég 458 millió dolláros profitra tett szert a tavalyi évben, ez nagyjából 348 millió eurónak felel meg. Persze ez az összeg elenyészőnek számít az Intel és a riválisok több milliárdot jelentő nyereségeihez mérten, azonban még így is kitűnő eredmény. Azért nevezhető annak, mert a PlayStation konzolok tulajdonképpen kevesebbe kerülnek, mint amennyibe gyártani kerül őket, és sok divízió több pénzt visz el, mint amennyit hoz a gyártónak. 

Furcsa módon a Sony eladásai gyakorlatilag majdnem minden területen csökkentek. A pénzügyi helyzet javulását tulajdonképpen épületek eladásainak tulajdonítják legfőképp. Bár az idei évre nem várnak nagy ugrást az eredményeikben, reményeik szerint nem lefelé indulnak el ismét. 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.