Hirdetés
. Hirdetés

586-osból szuperPC

|

Április végén számoltunk be a Navigator frissen bejelentett Budget-IT nevű szolgáltatásáról, a napokban egy élő demonstráció keretében további részletek derültek ki az új stratégiai lehetőségeket rejtő megoldásról.

Hirdetés

Azt már tudtuk, hogy már 20 munkahely esetén megéri a cég által kínált vékonykliens alapú havidíjas irodai rendszer bevezetése, s hogy így ez az olcsó outsourcing megoldás a válság egyik ellenszere lehet.

A Budget-IT szolgáltatás olyan szerverközpontú irodai munkakörnyezet, ahol a kliens oldalon PC helyett csak egy kiegészítő eszköz van a szerverrel történő kapcsolattartáshoz. A felhasználók ugyanazt a felületet látják, mint korábban és a már megszokott szoftvereket, alkalmazásokat használják, azonban munkájuk során csak képernyővel, billentyűzettel és egérrel találkoznak. Mivel nincs PC, nincs minek elavulnia és elromlania, ezért a szolgáltatás legalább 5 évre befagyasztja az informatikai eszközök beruházási költségeit.

A helyhez kötött munkavégzéshez a cég jelenleg kétféle megoldást kínál. Egyrészt a modern kisméretű Devon IT vékony klienseket és Chip PC-ket (falba építhető konnektor, ami a szükséges kapcsolatot biztosítja), a távmunkához pedig speciális laptopokat, melyek lényegében Wi-Fi és/vagy 3G kapcsolatra képes mobil vékonykliensek.

konnektorpc.jpg


A Navigátor szakemberei felismerték azt is, hogy sok vállalkozás ragaszkodik a saját informatikai eszközeihez és ez sok esetben akadálya is a fejlődésnek. Ennek kiküszöbölésére egy új koncepció szerint akár az elavult PC-ket is képesek ún. vékony klienssé alakítani azon alkatrészek kiszerelésével, amelyek miatt a gépek elavultnak számítottak.

A meglepő fordulat ekkor az, hogy akár a sok éves 486-os gépekkel felszerelt irodában is képesek lehetünk hatékony munkavégzésre, hiszen a gépek egy központi szerverhez kapcsolt kiszolgálóként – kliensként – csupán képet jelenítenek meg, s adatot visznek be. Az elavult gépek így akár a legmodernebb gépekkel is egyenértékű klienssé változtathatók úgy, hogy az alkalmazottaknak semmit sem kell újratanulniuk, megszokott gépükkel dolgozhatnak tovább.

Nagyon fontos, hogy az új szolgáltatás akár használt laptopok esetében is alkalmazható, ami már csak a biztonság tekintetében is hatalmas előrelépés lehet, hiszen a mobilgépeken hordozott adatok a legnagyobb rizikót hozzák be egy cég életébe.

Az esetlegesen elvesztett, ellopott laptopok – mivel nincsenek rajtuk adatok – többé nem jelentenek adatvesztési kockázatot. Minden a központi gépen tárolt adat elérhető és szoftver elérhető Wi-fi, vagy 3G segítségével, viszont a laptopot viszont nem érhetik el a vírusok, trójaiak.
 
A Navigator Zrt. új típusú IT-outsourcing szolgáltatással lép a piacra, amelynek segítségével a vállalatok és intézmények kezdeti beruházás nélkül érhetnek el legalább 40, de több éves távlatban akár 80 százalékos költségcsökkenést egy fejlettebb informatikai rendszer bevezetése mellett.



A szolgáltatás kialakításának lehetőségét az olcsóbbá váló hardverek, a gyorsabb, nagyobb sávszélességű internet, a bonyolultabb PC-k és az egyre fejlettebb szoftverek teremtették meg, gondolata a vékonykliens technológiából ered. A cég a szolgáltatás értékesítéséből 50 millió forintos árbevételre számít az első évben.

Vékonykliens – felhasználó szemmel
Az új technológia sok mindent megváltoztat a munkavégzés, cégkultúra területén. A felhasználók többé nem töltögethetnek le mindenfélét a gépükre, nem futtathatnak akármilyen file-okat és nem mentetnek hordozható adathordozókra adatokat.

Ez biztonsági szempontbók sokat javít a cégkultúránkon, ugyanis sok esetben akár a vállalati sávszélesség jó részét is illegális letöltésre használják a dolgozók, illetve a céges gépek sokszor olyan jogdíjas programokat tartalmaznak, amelyek a cégnek akár komoly jogi problémákat okozhatnak.

A vékonykliens megerősítve egy közepes szintű végpontvédő adatbiztonsági megoldással, szinte tökéletes védelmet adhat az adatlopás és ipari kémkedés minden formája ellen is.

A felhasználói oldalon nincs PC, így nincs minek elavulnia, ezért legalább 5 évig nem jelentkeznek az informatikai beruházási költségek. A kliens oldalon egyúttal megszűnik a hibák lehetősége is, az üzemeltetés során pedig a vírus-, illetve adatvédelem is sokkal biztonságosabban hajtható végre.    

A Budget-IT valós alternatíva azok számára, akik több telephellyel rendelkeznek, otthoni felhasználó (ún. home office) is dolgozik náluk, illetve olyan munkatársaik is vannak, akik mozgó internetkapcsolattal kell, hogy elérjék a vállalat informatikai rendszerét.

090708 BUDGET IT LIVE
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.