Hirdetés
. Hirdetés

75 éve fénymásolunk

|

Chester Carlson 1938. október 22-én készítette el az első xerografikus másolatot, ami a Xerox alapításához és egy iparág megszületéséhez vezetett.

Hirdetés

A xeroxgráfia, mint találmány máig meghatározó szerepet tölt be életünkben. Világszerte a legtöbb irodai nyomtató, másoló jelenleg is a xerográfia, azaz az elektrosztatikán alapuló hőrögzítéses képsokszorosító eljárás elvén működik. A fizikusnak és jogásznak tanuló Carlson nevéhez egyébként több találmány fűződik. A forgó hirdetőtábláktól kezdve, az elvezető barázdákkal ellátott esőkabátig és a cipőtisztító berendezésig sokféle felfedezéssel örvendeztette meg az embereket.

Hirdetés

Az első xerografikus képpel Carlson célja az volt, hogy az irodában dolgozók munkáját hatékonyabbá és egyszerűbbé tegye. Azóta a Xerox, méretét és tevékenységét nézve sokat, de az alapelveit tekintve semmit sem változott. A vállalat mérnökei, kutatói és tudósai – alkossanak újat akár a nyomdaiparban, a közlekedés, az oktatás vagy éppen az egészségügy területén – ma is azon dolgoznak, hogy a munkát és az életet egyszerűsítsék technológiai megoldásaikkal.

„Miközben visszatekintünk a mögöttünk hagyott, szép emlékekkel teli 75 évre a jövőt is szem előtt tartjuk, és folyamatosan azon gondolkozunk, hogy hogyan tehetnénk még könnyebbé a dokumentumkezeléssel járó feladatokat”– hangsúlyozta Ursula Burns, a Xerox vezérigazgatója. Hozzátette a Xerox „The Next 75” elnevezéssel programsorozatot indít 2014-ben, amelynek keretében a vállalat munkatársai az ünneplés mellett a munkavégzést könnyítő fejlesztési lehetőségekről osztják meg elképzeléseiket egymással és az egész világgal.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.